SVM na višestrukim aršinima

Savez vojvođanskih Mađara možda i uspeva da objasni svojim biračima kako je moguće da na dva nivoa vlasti istovremeno podržava dve potpuno suprotstavljene političke grupacije. Međutim, sigurni smo da građankama i građanima Subotice neće uspeti da objasne kako je moguće da  kao gradonačelnika našeg grada podržava nekoga o kome govori sve najgore i koga su čak i isključili iz stranke – kaže se u saopštenju subotičkog Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

skupstina-vojvodine

Iako nam je teško da poverujemo, izgleda da su sitni stranački interesi, lične funkcije i vlast, funkcionerima Saveza vojvođanskih Mađara važniji i od principa i od Subotice.

Subotica je grad svih njenih građanki i građana i ne sme i ne može biti eksperimentalni poligon za dokazivanje politički mogućeg.

Time što je gradonačelnik Jene Maglai prihvatio ovu neprincipijelnu podršku SVM, otvara se i pitanje šta su zapravo prave namere Mađarskog pokreta, barem kada je u pitanju Subotica.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine naglašava da je za Suboticu i Subotičane dobro jedino da se što pre završi farsa sa nizom “prekomponovanja” aktulene vlasti, odnosno da grad dobije ozbiljno i odgovorno rukovodstvo koje se neće voditi isključivo vlastitim interesima u nastojanju da po svaku cenu sačuva na čudan način stečene pozicije.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Subotica

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR