„SVM se ne miri s tim da MP izlazi na izbore“

Predstavnici civilne organizacije Mađarski pokret (MP) i Demokratske stranke (DS) odbacili su danas optužbe predstavnika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da DS pomaže tom pokretu u prikupljanju potpisa kako izašli na izbore.

„Očigledno je da SVM ne može da se pomiri sa činjenicom da će se na ovim izborima pojaviti alternativna politička snaga, za koju će glasati deo mađarskog ali i nemađarskog biračkog tela“, rekao je Beti jedan od osnivača MP Laslo Varga.

laslo-varga-svm-jpg_660x330

Poverenik predsedništva SVM Karolj Pal je prethodno optužio MP da uz pomoć DS-a i drugih političkih stranaka prikuplja potpise kako bi izašao na izbore. Varga je rekao da su takve optužbe nastavak pokušaja SVM da administrativnim ili sudskim putem diskredituje MP i onemogući ga da učestvuje na izborima.

„Ne mogu da se pomire ni sa činjenicom da im je taj pokušaj propao na Upravnom sudu i da će se, prema svemu sudeći, MP pojaviti na izborima“, kazao je Varga. On je dodao da će se MP u pojedinim lokalnim samoupravama, kao što je Mali Iđoš, pojaviti na listama drugih opozicionih političkih partija, a pre svega u onim mestima gde ima malo Mađara.

„Najvidljivija je saradnja sa DS što izgleda mnogo boli Pala“, kazao je Varga i dodao da MP u postizbornoj saradnji „nema odbijajući stav“ ni prema jednoj političkoj opciji koja nije ekstremna.

I nosilac izborne liste DS-a za Suboticu Saša Vučinić odbacio je optužbe Pala da ova stranka pomaže MP-u u prikupljanju potpisa dodavši da DS takvu vrstu pomoći ne bi ni pružio. „Informacija koja se pojavila je 100 odsto netačna. Niti je neko od nas tražio takvu pomoć, niti bi je gradski odbor u Subotici pružio“. rekao je Vučinić.

On je Beti rekao da se članovi DS u takvu vrstu pomoći nikada ne bi uključili jer gradonačelnika Subotice i jednog od lidera MP, Jene Maglaija „percepiraju kao najodgovornijeg za sadašnje stanje u gradu“. Upitan da li je moguća postizborna saradnja sa MP, Vučinić je kazao da ne može isključiti saradnju sa ovim pokretom ukoliko se njihovi politički stavovi definišu na takav način da budu kompatibilni sa programom DS.

MP su u aprilu prošle godine osnovali bivši članovi SVM zbog neslaganja sa političkim odlukama i načinom vođenja stranke od strane aktuelnog rukovodstva.

 

BetaKOMENTARI

 1. JOZEF kaže:

  ma ko vas sta pita. nadam se da necete preci cenzus iskreno

 2. JOSO kaže:

  Znaci ne da je DS umesao prstice u ovu nazovi „stranku“ da je prosto pa meni neprijatno ! I da gospodine Varga sta cemo sa obecanjem koje ste dali ne tako davno da NECETE ici na izbore ???

 3. Jasna kaže:

  Mnogo toga treba g-din Varga da uradi da dobije glasače, preletača ima na sve strane pa i kod MP. Nema šanse protiv SVM-a.

 4. Branko kaže:

  Citiram: Ko sa decom spava, upišan se budi ! Ako ovi predju 5%, kontam da ce jedva dobaciti i 1%.

  http://s15.postimg.org/lvnqwnw0r/Untitled.png

 5. Aleksa kaže:

  Ovo je bas divno. Uspesno su razdvojili hrvatski korpus a sada su ubacili „cutku“ i medju Madjare. Do sada sam se divio Madjarima na jedinstvu, malo je razdora pokusavao da izazove Agoston, ali to je istorija, ali da se licni interesi postavljaju iznad opstih to nisam od njih ocekivao.

 6. pajo kaže:

  Ja nerazumem Pala! Dok sam potpisivao za SvM sve je bilo uredu i ako nisam Madjar! Sad je problem ako neko podpise za MP a Nije Madjar!Pa Bufi je doneo coporativno radnike Iz Mesterplasta svih nacionalnosti!Pal bolje resi onaj kukuruz sto sti je ubro onaj lik koji na profilu FB ima Ak47!E da lep plakat sam ti ostavio u Feketicu!

 7. Bane kaže:

  Kao građanin Subotice pokušavam da nađem razumevanje za ovaj novo formirani pokret. Zdrava konkurencija na izborima ne smeta nikome, a pogotovo ne jakoj stranci kao što je SVM.

 8. Zulu kaže:

  koliko botova, ajojjjj!!!! … 😛 🙂

 9. iskren covek kaže:

  pajo nemoj da blefiras. svi znaju ko si i sta si… bolje da cutis!

 10. stormwatch kaže:

  Pa normalno da se radi na rasturanju SVM, odjednom oni idu sa SNS-om u koaliciju, ko je njima dao dozvolu za tako nesto? To je isto ko da su rekli idemo sa SRS jer podrzavamo Seselja. NAPRED DS! NAPRED DEMOKRATE!

OSTAVITE KOMENTAR