Tekvondo šampionat u Subotici okupio 350 takmičara iz Evrope

Subotica je proteklog vikenda bila domaćin Međunarodnog tekvondo takmičenja, gde je učestvovao veliki broj sportista iz deset zemalja.

Tekvondo šampionat, 14. po redu, okupio je 350 takmičara iz čitave Evrope. Takmičenje je održano u formama i borbama, za sve uzrasne kategorije, a konkurencija je iznenadila i same učesnike.

„Iskreno, danas sam iznenađen konkurencijom. Ovaj turnir već postaje tradicionalan, zbog kvaliteta koji se svake godine održave ovde. danas je prisutan veći broj takmičara“, kazao je Duško Kusmuk iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj sport je specifičan po tehnikama koje se izvode u skoku. Radi se o tradicionalnoj disciplini koja nije olimpijska.

„Jaka je konkurencija. Vidite i sami da je došlo pola Evrope. Bugari su tu, a znamo da su oni broj jedan. Ukrajinci su tu, kao i Srbi, tako da imamo dobar rang da se izmerimo“, izjavio je Pero Tomić iz Austrije.

„Tekvondo je dosta popularan sport, ali u ovoj tradicionalnoj disciplini nemamo tako veliki broj klubova, kao u olimpijskoj. Imamo međutim klub čak i ovde u Subotici, Bačkoj Topoli, Novom Sadu, dakle širom zemlje“, saopštio je Marinko Stojaković, organizator takmičenja.

Iako na prvi pogled deluje da se radi o grubom i agresivnom sportu, to u praksi nije tako. Deca zu zaštićena adekvatnom opremom, a kao kod većine drugih borilačkih sportova, i ovde je tradicija i poštovanje protivnika na prvom mestu.

 

RTV

 KOMENTARI

  1. weng chun kaže:

    Pola evrope 350. U subotici
    Klub? Bio…
    Nesto ih nisam vido?
    Tkd jeste olimpiski sport.

OSTAVITE KOMENTAR