Termalni bazen na Paliću sve popularniji

Donedavno nepravedno zapostavljen, Termalni bazen vraća staru slavu. U prilog  tome govore i podaci  — 2014. godine bilo je svega 4.500 kupača, dok je prošle godine taj broj dostigao čak 13.000. Ekipa Televizije Subotica posetila je ovaj jedinstveni bazen i razgovarala sa kupačima, ali i sa nadležnima o daljim planovima.

Ove godine, nešto ranije, Termalni bazen počeo je sa radom. Dodatno doteran i sređen, vrata je za kupače otvorio još 1. juna. A kupači zadovoljni – kažu, nikad nije bilo lepše i čistije.

Za novu sezonu, u bazen je dodatno uloženo – sagrađena je nadstrešnica i podno grejanje, obezbeđeni su dodatni suncobrani i ležaljke, kao i mašine za čišćenje, kako bi higijena bila besprekorna, poručuju iz preduzeća „Park Palić“.

Termalni bazen otvoren je svakog dana za kupače od 9 do 19 časova, osim ponedeljkom, kada je tehnički dan, što znači kompletno menjanje vode. Temperatura vode automatski se podešava, pa je tako sada 35 stepeni, a prepouka je da se u njoj boravi 20 minuta, zatim odmara, kako bi se postigli maksimalni benefiti po zdravlje.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Problem je što u tim bazenima često dolazi do raznih infekcija i kožne – gljivične bolesti ,ali to je rizik svih welnesa , sauna i termalnih bazena koje se masovno koriste…Najzdravija je morska slana voda ,ali to danas nije više svakom dostupna…

 2. paulina kaže:

  moram priznati, bila sam verni posetilac termalnog bazena i to zajedno sa porodicom, toliko sam ih hvalila da su i mnogi prijatelji počeli da dolaze tamo, stvarno je i voda fantastična kao i atmosfera…ALI, povećali su cene ulaznica, jer, kako kažu, mnogo je uloženo…da, mnogo je uloženo, ali iz raznih fondova, narodski rečeno iz budžeta, taj budžet pune građani, penzioner, zaposleni…znači , sve je urađeno od naših para, i umesto da smanje cenu ulaznica, oni su povećali cenu ulaznica, i time tačno IZABRALI STRUKTURU POSETILACA….ZNAČI, bazen mogu posećivati samo odabrani, što je izuzetno ružno…neko ko radi za minimalac, ili ima penziju ispod minimalca, TAJ NIKAKO NE MOŽE sebi dozvoliti posetu bazenu, jer ta struktura ljudi ne može ni preživeti mesec kada plati sve režije, a kamoli da uživa u blagodetima bazena….neću ni da mislim koja će cena biti kada bude Welnes centar….ZNAČI, NIKAKVO UŽIVANJE ZA OBIČNE GRAĐANE I SMRTNIKE , samo za ODABRANE….eee, to je strašno, tako se stvaraju klasne razlike, a nisu to obećali kada su dolazili na vlast..rekli su da će SVIMA obezbediti bolji život, a oni pali na ispitu, po hiljaditi put, čak i kod običnog bazena….u Pačiru su to lepo rešili, njihovi sugrađani sa okolinom imaju upola manje cene, jer iz njihovog džepa je išla izgradnja, a ovde je također iz našeg džepa dato za rekonstrukciju, a oni bi ODMAH da se obodate i da im dolaze samo odabrani….EEEE, TO JE SRAMOTA

 3. Jojo kaže:

  Neki pišaju u vodu,a drugi se u tome kupaju.Fuj.Nema ništa do mora.

 4. avet kaže:

  @Jojo
  Da se baš ne lažemo puno, skoro svi pišaju u vodu.
  Čim stignu na kupanje, kupačima je to prvo da uđu u vodu i da se dobro ispišaju.
  Sad mnogima se moj komentar neće sviđati, jer se KAO prave fini pa oni to nikada KAO ne rade.
  To je u ljudskoj naravi, čim čovek uđe u vodu, odmah otvara slavinu, bez obzira da li je ženskog ili muškog roda, nema veze, skoro svi pišaju, samo se o tome ne priča.
  U svakom kupalištu postoje besplatni toaleti, gde bi kupači mogli da odu, ali to retko čine, jer im je najčešće mrsko prošetati do WC-a, voda je jelte bliže, a toaleti kod nas baš nisu previše čisti niti mirišljavi, tamo se ide samo onda kada se nekom jako prikenja.
  A i na moru se isto dešava, samo nije svejedno u koju količinu vode se piša, sa tom razlikom da na moru ima ko čak i veliku nuždu obavlja u vodi, ja bio svedok, svojim očima sam video kad je naglo pored kupača isplivalo – iskočilo go**o.
  Ležim ja pre nekoliko godina na travnjaku i sunčam se u banji Junaković pored Apatina, u blizini, na 50 metara od mene pred očima je toalet, nekoliko hiljada kupača je tog dana bilo na kupanju, bogami, slabo su tamo navraćali u toalet, skoro niko.
  E, sad ako mi uopšte objave ovaj komentar, udrite minuse.

 5. Afet kaže:

  E bas mi je drago da se paulina ne kupa vise tamo sad cu moci na miru da se kupamo tamo

 6. Paulina piški u bazen kaže:

  Kad smo se nekad kupali u Paliću na muškom štrandu, uvek sam morao da se iskenjam u jezero. Kako stignem meni se prikenja pa moram da istovarim u Palić. Ali ne podržavam u bazen. Znam tipa koji se iskenjao u bazen. Svaka čast onom ko uspe da istisne govno u vodi iz zarona.

 7. Moni kaže:

  Hahaha

 8. Megille kaže:

  @ paulina ,Nisi čitala komentare na prethodnim forumima ? Navodno Čakanj i grupacija’ će ulagati u Bazenske komplekse -možda je i ovaj već njihov ? Ali kako onda mogu koristiti sredsta poreskih obveznika Subotice ? Nešto tu onda ne štima -ili je vest netačna ili se nenamensko koriste sredstva građana Subotice.
  Da. Prije su za jeftine novce -ulaznice moglo se kupati u tim bazenima a preko ograde su ulazili i oni koji su tamo ‘ dobro oprali’ i svoje crne klot gaće od višemesečnog korišćenja. Dobro to ipak nije u redu ,pa treba kontrolirati profil korisnika bazena…naravno higijena treba da bude na prvom mestu. Ko određuje cene ?…pretpostavljam vlasnik bazena.

OSTAVITE KOMENTAR