Тихи протест радника ЈП “Суботица-транс”је оправдан и Двери га подржавају

Последња дешавања у ЈП “Суботица-транс” само потврђују наша сазнања да се ради о тихом протесту возача. Основни проблем је да су радници – возачи незадовољни платама која се креће од 35000 до 40000 динара. И сада је проблем, мали број возача у предузећу, а постоји опасност да се он, због лошег односа локалне самоуправе и руководства предузећа, још више смањи и да се доведе у питање нормално функционисање јавног превоза у граду. Руководство ЈП “Суботица-транс” није учинило ништа да се та могућност спречи и да се плате возачима повећају. Уместо тога они прибегавају прилагођавању реда вожње тренутном броју слободних возача и то је наша реалност и резултат локалне политике. То јесте тихи протест,  начин на који возачи исказују своје незадовољство, јер власт све оне који јавно протествују и штрајкују етикетира на најбеднији могући начин називајући их разним погрдним именима. Ови радници само желе да раде и да прехране своје породице.

Двери Суботице сматрају да се свима па и возачима требају омогућити услови рада и плате достојна човека и живота у Србији . Колико ће бити повећање плата пре свега зависи од спремности локалне градске власти да се одрекне својих привилегија у виду дневница, бахатог трошења на репрезентацију, скупих пића по ресторанима и осталих разбацивања у Градској кући која нису мала. Потребно је да се руковођење предузећем препусти професионалном менаџменту који ће и поред свих изазова изнаћи начин изласка из тешке ситуације у којој се данас налази ЈП “Суботица-транс”.

Док не сменимо ову накарадну власт и владу, која води исто тако накарадну политику и која је донела мере штедње и слепо се  руководи наредбама из ММФ-а, неће нам бити боље. Плате радника у ЈП “Суботица-транс”  треба повећати као и свима онима који су неопходни за нормално функционисање града.KOMENTARI

 1. Zozon kaže:

  Pa eto vi ćete uskoro na vlast pa da vas vidimo (al’ kad bi se zaj….. li) . Ovo je klasičan primer zloupotrebe prava na bolovanje. Nemaju mu.a da izađu na fabrički krug ili na ulicu pa se dosetili da zaj….. ju običan narod.

 2. rax kaže:

  ima onih sto su izasli, pa sada dobijaju odkaze, zasto bi se odrekli i tih malih plata, kada ne moraju. sigurna sam da ce izaci i oni, ali cekaju jos malo. samo se vi sladite, izacice mnogo ljudi kada budu videli da „setnja“ donosi resenje. mnogi ne izlaze, jer su nedavno izasli mladi i na kraju odustali, toga se boji na 100-tine hiljada ljudi, kojima je isto do guse ovo stanje.

 3. Neutralni kaže:

  Zozon „vecina obicnog“naroda pljuje ove sto setaju po svim gradovima,a setaju zbog blagostanja u zemlji!oni drugog izbora da bi sebi poboljsali stanje nemaju,narod na zalost ispasta ali isto tako veci deo naroda je zadovoljan politikom koju drzava vodi!

 4. Lebara kaže:

  Zasto se DVERI ne oglasavaju i na subotica.com?

 5. Munemjea kaže:

  Plate su iste takve svugde pa se niko ne buni!

 6. rax kaže:

  ne znam za plate, ali danas na b92 na vestima: u subotici vozacka za motor 94000, dok u bg 65000 din. pa i da su iste plate, ovaj u su treba da izdvoji plus jednu platu da bi vozio motor.

 7. Anonimni kaže:

  samo vi nemojte da se javljate

OSTAVITE KOMENTAR