Titula proslavljena ubedljivom pobedom

Fudbalerke Spartaka su dva kola pre završetka sezone podigle 7. pobednički pehar u svojoj 46 godina dugoj istoriji. Bio je to zasluženi trenutak radosti i slavlja, trenutak ličnog i zajedničkog trijumfa. Četiri godine fudbalerke Spartaka nisu izgubile utakmicu u domaćem prvenstvu, a u tekućoj sezoni su odigrale svega 3 utakmice sa nerešenim ishodom. Zaista impresivan rezultat na kojem se mora čestitati.

ŽFK Spartak-ŽFK Crvena zvezda

Duel JOVANA AGBABA (Crvena zvezda) i ELI JAKOVSKA (Spartak)

Šampionski pehar će krasiti vitrine kluba, a slava će pripasti fudbalerkama i članovima stručnog štaba u čije sportske biografije će biti upisana lepa referenca za nastavak sportske karijere.

Nakon ceremonije uručenja pehara odigrana je utakmica 5. kola plej-ofa između slavljenika ŽFK Spartak i gošći iz ŽFK Crvena zvezda. Bez 5 standardnih igračica i sa „tankom“ klupom, na kojoj su pro forme sedele povređene igračice, fudbalerke Crvene zvezde nisu mogle da pruže ozbiljniji otpor razigranim šampionkama. Poraz od 7:0 najslikovitije prikazuje odnose snaga na terenu.

Već u sredu se igra poslednje 6. kolo plej-ofa, a za vikend finalna utakmica Kupa Srbije za žene u kojoj se sastaju aktuelni šampion ŽFK Spartak i ŽFK Mašinac, najtrofejniji ženski fudbalski klub u Srbiji. Utakmica će se najverovatnije igrati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR