Titule sa novom ekipom

Ljubitelji košarke u Subotici dobro se sećaju Sanje Orozović koja je igrama u Spartaku pokazala raskošni talenat, a sve to je potvrdila i u Partizanu sa kojim je osvojila titulu prvaka države pre dve godine. Sanja je karijeru nastavila u slovenačkoj ekipi Athlet iz Celja i po ovogodišnjim osvojenim trofejima, prvenstvo Slovenije i Kup, pokazalo se da je napravila dobar izbor.

Iako je ovo njena prva sezona u inostranstvu Sanja se veoma dobro snašla i brzo uklopila u novu ekipu.

 

—Iza mene je odlična takmičarka sezona. Liga je počela u oktobru i trajala do početka maja. Regularni deo smo završile na prvom mestu. U polufinalu smo odmerile snage sa ekipom Ilirije iz Ljubljane i posle dve pobede plasirale smo se u finale. Naš protivnik za titulu bila je ekipa Triglav iz Kranja. Igralo se na tri dobijene utakmice i uspele smo u finalnoj seriji da slavimo sa 3:0. Iako deluje da samo lako došle do titule, moram reći da su utakmice bile neizvesne. Ipak mi smo imale više snage i uspevale smo da pobedimo — kaže Sanja, čija ekipa je osvojila i Kup pošto su u finalu savladale isto Triglav.

 

Slovenačka liga je dosta slična našoj, kaže Sanja, ima deset timova, a od toga su prve četri kvalitetnije, dok su ostale ekipe slabije. Ekipa Athlet se takmičila i u Jadranskoj ligi gde su zauzeli peto mesto.

 

— To takmičenje nam je poslužilo da se uigramo i kako bi smo igrajući sa boljim timovima iz regiona što više napredovali. Tu smo osvojile peto mesto i malo nam je nedostajalo da se plasiramo na final foure. Bile smo najmlađa ekipa u toj ligi. U odlučujućim trenucima pojedinih utakmica nedostajalo nam je iskustvo i lider u ekipi. Ipak iako ove godine nismo prošli na završni turnir, za nas je ovo velika škola i sigurno će nam to mnogo značiti sledeće sezone.

 

Nakon šest godina provedenih u Spartaku odlučila je da karijeru nastavi u inostranstvu. Kaže da se nije pokajala što je odabrala Sloveniju i da je u potpunosti zadovoljna sezonom koju je imala.

 

—Mislim da nisam mogla da odaberem bolji klub za nastavak karijere. Odlično su me prihvatili, bolje nego što sam očekivala. Oni su zadovoljni mojim igrama, ali i sa rezultatima koje smo postigli. Osim mene od stranaca tu je igračica iz Bosne, a ostalo su Slovenke i sve su reprezentativke. Bili smo medijski dosta propraćeni, a publika je uživala u igri koju smo prikazivale. Ne volim da pričam mnogo o svojoj igri, tu su drugi da sude, ja ću da se trudim da uvek budem bolja — ističe Sanja koja će i sledeće godine braniti boje ove slovenačke ekipe.KOMENTARI

  1. :))) kaže:

    BRAVOOO SANJAAAAAAAAAAAA  😆 😎

OSTAVITE KOMENTAR