Trener Spartaka o gostovanju Voši: Dvoboj će biti srdačan

Vladimir Gaćinović od nedavno je prvi trener subotičkog Spartaka. Dosadašnji pomoćnik Aleksandra Veselinovića preuzeo je tim nakon što je Veselinović odlučio da preuzme Vojvodinu. Upravo će se timovi koji vode dugogodišnji prijatelji sastati u nedelju u derbiju ravnice.

Na terenu se ništa nije promenilo. Spartak je i u poslednjem kolu protiv Voždovca igrao napadački. Na gol više. Jedina promena je na klupi. Umesto Aleksandra Veselinovića, koji je pred plef of odlučio da preuzme Vojvodinu, prvi trener postao je njegov dojučerašnji prvi saradnik – Vladimir Gaćinović.

„Aleksandar je prihvatio ponudu Vojvodine pre desetak dana. Naravno, želeo je da idemo zajedno jer smo proveli nekoliko zadnjih godina u radu zajedno u Litvaniji, bili smo dvadesetak dana treneri zajedno u Vojvodini. Međutim, ja sam odlučio da je u ovom momentu, ne mogu reći humanije, ali onako malo ispravnije u ovom momentu ostati ovde i ovih sedam kola plej ofa odraditi, koliko je ostalo do kraja, pa onda razmisliti kako i šta dalje, tako da sam se vrlo lako dogovorio sa čelnicima Fudbalskog kluba Spartak o nastavku saradnje, da preuzmem Fudbalski klub, tako da mom prijatelju Aleksandru želim sve najbolje“, kaže novi šef struke fudbalera Spartaka.

Uz Gaćinovića su ostali saradnici Savo Pavićević, Srđan Žakula i Ljubiša Dunđerski, sve nekadašnji fudbaleri Vojvodine protiv koje će igrati već u nedelju, a koju će sa klupe voditi njihov dojučerašnji šef, odnosno saradnik.

„Naš dvoboj će biti srdačan, prijateljski na klupi. Na terenu će biti nešto sasvim drugačije. Bar smo takvi tipovi i karakteri, i jedan i drugi. I znamo samo da idemo na pobede. Tako smo i od početka života imali neke slične puteve, ti neki slični pogledi na život i na fudbal nas je i spojilo da radimo zajedno. Tako da se nadam da će u nedelju biti jedna dobra fudbalska atmosfera i utakmica. Na kraju neka pobedi bolji“, poručuje Gaćinović.

Spartak je na trećem mestu. Glavni ciljevi kluba – izbeći borbu za opstanak i afirmisati mlade fudbalere su ostvareni. A svaka nova pobeda u Plej ofu ga vodi ka plasmanu u Evropu. Iako to niko ne stavlja pred ove fudbalere kao imperativ.

„Zašto ne iskoristiti priliku ako se već ukaže da možete nešto da napravite i da se izborite za Evropu. Ako se ukaže prilika naravno da ćemo probati to da iskoristimo. Kao što znate, Spartak se nekoliko zadnjih godina borio za opstanak, onako grčevito, kada se pojavi ovakva situacija onda se malo uzburkaju strasti i svi imamo malo veće apetite i malo veća očekivanja“, Kaže Gaćinović.

Osim protivnika, on redovno prati šta se dešava i u nemačkog Bundes ligi u kojoj već tri godine igra njegov sin, Mijat. Prvi trener Spartaka, baš kao i prvotimac Ajntrahta iz Frankfurta, veruje da će se ime strelca dva gola u kvalifikacijama naći na spisku putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Na li će se naći na mestu u avionu za Rusiju – ja se nadam da hoće. Što se tiče njega, ja tu nemam bojazni, on će naći svoje mesto pod suncem. Sigurno da povemene krize koje dođu i povremeni usponi koji isto tako dođu i prođu su svakodnevnica u fudbalu. Ali ja mislim da je najbitnije da se bude zdravo“, smatra Gaćinović senior.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  GG3+

 2. Bob Rock kaže:

  Zar u klubu nema mesta za Cosica,Jeftica,Pejovica …….. ,i ostale zasluzne igrace
  osamdestih i devedestih ?

 3. Afet kaže:

  Iz 2 u 1

OSTAVITE KOMENTAR