Trener Sparte posle lekcije od Subotičana

Očekivali su gosti, izgleda, lagan posao na protiv „Plavih golubova“, a dobili su ozbiljan šamar

Fudbaleri subotičkog Spartaka najprijatnije su iznenadili od svih srpskih klubova u drugom kolu evropskih kvalifikacija. Kao autsajderi su, mimo svih očekivanja, savladali favorizovanu prašku Spartu 2:0, zaslužili dubok naklon navijača u Srbiji za demonstraciju hrabrog, kvalitetnog, borbenog i efikasnog fudbala.

Gosti su očigledno stigli u Novi Sad sa ubeđenjem da ih čeka lagan posao, ali su umesto toga dobil žestok šamar od ekipe trenera Gaćinovića.

Njegov kolega na klupi Sparte Pavel Hapal bio je, najblaže rečeno, razočaran igrom svog tima, pre svega pristupom utakmici o čemu je najviše pričao posle poraza.

– Meč smo počeli katastrofalno, nismo mogli da se sastavimo čitavo poluvreme. Nije bilo pasova, izgubili smo veliki broj lopti… To nije način da se igra, to je za kaznu. Drugo poluvreme je već bilo bolje, pritisli smo protivnika, ali smo primili i drugi gol. Posle prvog, predosetio sam da možemo primiti i drugi jer je protivnik bio silno motivisan i naoštren. Jednostavno, nismo umeli da se nosimo sa situacijom.

Trener Sparte je najviše iskritikovao igrače zbog manjka koncentracije…

– U prvom poluvremenu to je definitivno bio naš najveći problem. Upozorio sam ih, ali u prvom su bili tragični. Kasnije smo se povratili, ali je bilo kasno. Koncentracija u prvom poluvremenu je bila veoma loša.

Sparta je loše delovala u svim linijama tima, na polovini rivala posebno. Spartak je sve to znalački koristio.

– Nije bilo ideje, neke zamisli. Ponoviću – bili smo loši „na lopti“. Naš rival je je bio uporan, trčao, borio se, što im je, nažalost, bilo dovoljno da pobede. Neki naši ključni igrači apsolutno su podbacili. Ali, ne želim da pričam o pojedincima, zajedno poeđujemo, zajedno i gubimo. Ovo je poraz svih nas.

Nije bilo prijatno Hapalu i zbog povika navijača Sparte sa tribina, koji su tražili njegov odlazak.

– Jasno je da sam ja najodgovorniji za ovaj neuspeh. Ja sam trener, radim ono što mislim da je najbolje za Spartu, za tim i igrače. Verujem da ipak možemo prevazići ovu situaciju i proći dalje posle drugog meča.

 

(Telegraf.rs)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR