Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Jedna od najlepših i najšarenijih zimskih manifestacija na Paliću, koja okuplja učesnike svih generacija, biće održana u nedelju, 9. decembra, sa početkom u 11 časova. Subotičani, ali svi ostali gosti moći će da trče ili šetaju do sat vremena, po unapred predviđenoj kružnoj stazi, a jedini uslov je da imaju kapu ili kostim Deda Mraza, odnosno neki drugi rekvizit koji podseća na praznike. U trci će učestvovati i Deda Mraz koji će učesnicima deliti medalje, a ove godine manifestacija ima i humanitarni karakter.

„Na par mesta u Velikom parku biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Sva prikupljena sredstva će biti upućena udruženju građana „Anima“ iz Subotice, odnosno Panvetu. Namenjena su za lečenje životinja, odnosno mačića i kučića koji su sklonjeni sa ulice i koji će nakon lečenja i čipovanja biti dalje udomljavani“, objašnjava Radmila Šakić, izvršiteljka za turizam u preduzeću „Park Palić“.

Ovogodišnja manifestacija biće obogaćena i dečjim programom, koji su pripremili Mađarsko kulturno-umetničko društvo i Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“. Reč je o kreativnim radionicama na kojima će deca biti u prilici da osmisle i izrade božićne i novogodišnje ukrase i ukrase za jelku, a sve što naprave moći će da ponesu sa sobom. Pored toga, u toku je i likovni konkurs na temu „Trka Deda Mrazeva“ ili „Zima“, koji je raspisala Mesna zajednica Palić.

„Naravno biće i lepih nagrada. Deset najlepših, najboljih slika će biti nagrađeno, a svako ko da svoj rad dobiće pohvalnicu“, ističe Marta Dobo, predsednica Skupštine Mesne zajednice Palić.

Kao i svake godine, nakon trke, posetioci manifestacije moći će da se okrepe toplim čajem ili kuvanim vinom, odnosno da se posluže hlebom s mašću.

RTV

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR