Turistička organizacija Novog Sada potpisala protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Subotice

Turističke organizacije Novog Sada i Subotice potpisale su sporazum o saradnji, sa ciljem povezivanja ove dve turističke destinacije.

Kako su prilikom potpisivanja sporazuma naveli direktori ove dve organizacije, Branislav Knežević i Aleksandar Medaković, ove dve destinacije su povezane auto putem i za samo jedan sat turisti mogu uživati u veoma raznovrsnoj i bogatoj ponudi koju im pružaju ova dva vojvođanska grada.

Oni su istakli da je za ovu saradnju pored potpisivanja protokola, važno uraditi zajedničku promotivnu turističku brošuru, u kojoj bi se našli brojni predlozi za boravak u ova dva dana, a sa ciljem produžetka boravka turista u našoj zemlji. Kako je direktor TONS-a naglasio, ova godina bila je „izuzetno povoljna za Novi Sad“. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – avgust 2018. godini ukupno je boravilo 136.401 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – avgust) prethodne godine za 9,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – avgust 2018. godine ukupno je ostvareno 298.371 noćenja što predstavlja porast od 24,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (rast za 27,5%), a strani 199.646 (rast za 23,3%).

Prema podacima dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, u Novom Sadu su u avgustu 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Kine, Slovenije, Grčke, Izraela, Holandije, Poljske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

 

Autor: 021.rsKOMENTARI

 1. Prazne priče kaže:

  Samo budala bi došla u Suboticu da vidi bilo šta njeno. Ko se jednom zezne više ga nema.

 2. Dizajner amater kaže:

  @Prazen price,

  Subotica izgleda duplo bolje od Beograda i mnogo bolje od Novog Sada. Ovo su reci mnogih turista iz prve ruke. Cesto je Beograd razocaranje za turiste, ali su destinacije poput Subotice ili Uvca otkrice.

  Problem Subotice je sto je tek neka tamo treca ili cetvrta destinacije za ponuditi turistima. Agencije koje se bave receptivnim turizmom uvek forsiraju Beograd i Novi Sad a Subotica tek onako usput. Subotica bi morala da se izbori za mnogo bolji status tu jer kao sto rekoh na kraju ispadne da je bas Subotica ono sto oni zele da vide.

 3. Prazne priče kaže:

  @Dizajner amater

  Ako mislite na arheološko nalazište, mrtav grad, u ruševinama, onda ste u pravu. Nova Atlantida je pravo otkriće.

 4. dizajner profi kaže:

  @Prazne priče Tebi nisu samo price prazne, tebi je i glava prazna.

 5. Prizeman kaže:

  @Prazne Price(Realan)

  Zasto dolazis onda na suboticke portale? Osim naravno, sto si iskompleksirani skriboman. Opsednut si ti nesto „Novom Atlantidom“. Hajde sad, reci mi da sam nepismen, da sam deo cionisticke DE-HR agenture, da sam nesvestan, da sam bot. Naravno, dokazivanje tvojih tvrdnji i pruzanja argumenata ne dolazi u obzir, jel? „Prosvetli me“ pa da mozes lepo zaspati.Treba ti sna, sutra te ceka vikend pun sedenja pred racunarom, i bolesnog ispisivanja komentara dok sedis sam u svojoj jadnosti. Veoma zanimljiv hobi, vredjanje jednog grada i njenih stanovnika, negde preko granice. Voleo bih te da vidim da li bi smeo ista uzivo da kazes ista ikome. Naravno, takvi kao ti samo mumlaju u bradu, spustaju pogled, i prelaze na drugu stranu ulice kad im neko ide u susret.

  Ugred, zamolio bih te da okacis broj ziro racuna. Planiram uskoro da zapocnem akciju sakupljanja humanitarne pomoci za tebe, jer pomoc ti je preko potrebna.

 6. Prazne priče kaže:

  @dizajner profi

  Subotica je prazna je priča, selendra kakve nema. Decenijama ne mrda napred, sve je razrušeno, započeto, nedovršeno, prljavo, smrdljivo. Pravi „raj“ za turiste.

 7. rax kaže:

  a sta ce raditi turista u subotici? za 2 sata pesice, moze da se vidi sve sto je eventualno neka atrakcija. jedino mozda na buvljaku moze malo vise vremena provesti. ja zaista ne bi znala vise od 2 h provesti razgledajuci grad, u tih 2 sata cak i muzej moze da se obidje. mrtav grad bez ikakvog sadrzaja. nekada su bili disco-klubovi i kafane sa muzikom, pa si bar mogao noc da provedes u razonodi. bas bi me interesovalo sta bi u zimskim mesecima pokazali turistima? kako bi izgledao jedan aktivan turisticki dan, koji ovi sto potpisuju nude. ja kao turista, ocekujem kada odem negde da se vratim pun utisaka, zabave. ja mislim da ovakve vesti i nebi trebalo objavljivati.

 8. avet kaže:

  @Prazne priče
  „Subotica je prazna je priča, selendra kakve nema. Decenijama ne mrda napred, sve je razrušeno, započeto, nedovršeno, prljavo, smrdljivo. Pravi „raj“ za turiste.“

  Zašto toliko mrziš ovaj grad???
  Za tebe je selendra, za nekoga nije.
  Tema ove vesti je TURIZAM.
  Za turiste Subotica nije selendra, oni ne gledaju to tako, jer njih turistički vodiči i prospekti ne vode u Šandor, Kelebiju, Makovu Sedmicu ili Ker i Gat.
  To što po tebi decenijama Subotica ne mrda napred, sve je razrušeno, započeto, nedovršeno, turiste niti interesuje, niti oni to gledaju.
  I u drugim gradovima, ne samo kod nas, nego i u inostranstvu postoje nedovršene stvari, građevine, kranovi, gradilišta.
  Turisti ne znaju koliko godina se gradi nešto i od kada to tako stoji nedovršeno, turisti se vode u najlepše delove grada gde ima šta da se vidi.
  Jedna je stvar što se u normalnom svetu nešto završi za jednu godinu, a kod nas ni dvadeset godina nije dovoljno, pa smo mi koji smo odavde i sve ovo znamo nezadovoljni vlašću koja nije sposobna ili namerno neće da ubrza tempo gradnje.
  ALI, turisti gledaju ono što je lepo, a treba iskreno priznati da nam je centar grada lep i jedinsven, izuzimajući nekoliko građevina i onu nakaradnu kocku od stakla što su nakalemili na Narodno Pozorište i što bi trebalo porušiti, jer zaklanja prelepu palatu iznad poslastičarnice „Ravel“.
  Još da je sređena i da nam radi zelena fontana, gde bi nam bio kraj.
  Arhitektura samog grada i Palića koju smo nasledili iz vremena Austro-Ugarske je izuzetno lepa, treba da je čuvamo da se ne dozvoli da se menja ono što je vredno i jedinstveno.
  Svaki dan u poslednje vreme vidim zaista dosta više turista nego ranije, obilaze centar grada i slikaju se.
  Subotica treba da iskoristi ono što ima i da od toga ima prihode.
  Buvljak privlači shoping turiste, a centar grada ove ostale, ne treba to kočiti, već razvijati.

 9. Prazne priče kaže:

  Palanačka palanačku ruku mije. Hoće li se to dve palanke stopiti u jedno, tako stvoriši Palankopolis? Nova besmislica cionističko komunističkih unijata. Samo potpisi, protokoli, najave, regulacije, memorandumi, festivali, šta sve ne, a prosperiteta i konkretnog pomaka nigde. Ovakvi normalni, pametni, edukovani, i nadareni kao ja, beže iz tog podneblja. Zar mislite da će vama doći neki turista? Možda neka skeč-trupa eventualno, da bude inspirisana vašim bizarnim postojanjem. Da biste se predstavili svetu morate biti pismeni. Prema jednom nezavisnom naučnom istraživanju, koje sam izveo ja na ovom i ostalim lokalnim portalima, Subotica je grad sa najnižom stopom pismenosti u Evropi. Opismenite se prvo, pa onda potpisujte nešto.

 10. avet kaže:

  A ovo što rax kaže, jeste tačno, grad se može obići za nekoliko sati i kraj priče.
  Turistima ostaju lepe fotografije ispred neke lepe građevine, ali novac od turista može da se zaradi samo ako se oni duže vreme zadrže ovde, dobiju neku uslugu, jedu, piju, spavaju…
  Turisti još mogu da odu na Palić, prošetaju parkom, odu u Zološki vrt, okupaju u toplim bazenima kojih u stvari NEMA.
  Treba poraditi malo više na tome, osluškivati, šta turiste JOŠ može privući.
  OK, na Buvljaku shoping turisti ostavljaju lepe pare, ali od toga što će neki autobus u prolasku sa nekih drugih destinacija kroz Suboticu zastati na tri-četiri sata, da bi se grad na brzinu razledao, da se prošeta, da se napravi nekoliko fotografija, neke veće materijalne koristi nema skoro niko, osim onog, valjda jedinog javnog WC-a u centru grada pored Gradske kuće.

 11. Eto kaže:

  @avet

  Suboticu mrze oni koji njome upravljaju, koji su od nje napravili ruševinu i svinjac. Oni koji vuku konce sveta, cionisti. Ja sam se, hvala bogu, od nje spasao. To je sâmo zlo.

 12. Joj kaže:

  @Prizeman

  Nick ti sjajno stoji, Prizemni. Vidi se da si „Subotčan“.

 13. Diskaunter kaže:

  Dolazak LIDLA dovodi i nove strane turiste u grad, naime stanovnici okolnih sela i gradova brzo će prepoznati beneficije kvalitetnog maloprodajnog lanca koji sa uspehom posluje u celoj Evropi i Americi.

 14. Botovi su glupi... kaže:

  @Diskaunter

  Cionistička botino, promašio si vest. Nije sve u Dildu. Pardon, Lidlu. I otkad je đubre na rafovima turistička atrakcija!?

OSTAVITE KOMENTAR