U bolnici i domu zdravlja nema dovoljno termina za pacijente

Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, bolnica i dom zdravlja u Subotici, kao i još 21 zdravstvena ustanova u zemlji, nisu za tekući mesec obezbedili dovoljno termina za preglede svojih pacijenata.

Sa sedištem u Novom Sadu, termine za preglede putem IZIS-a nije obezbedila Dečija bolnica, koja pokriva teritoriju cele Vojvodine.

Ovim potezom ministarstva, bolnice i domovi zdravlja koji, prema evidenciji RFZO, neredovno ažuriraju liste čekanja, biće javno obelodanjeni, a ovo samo početak strategije za uređenje zdravstvenog sistema države.

 

021.rsKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  U Japanu zbog ovakvih stvari ne bi bilo otkaza već bi letele ministarske glave.
  Kod nas je ovo sad već sasvim normalna pojava zbog koje nadležni neće ni da okom trepnu.

 2. ffilozoff kaže:

  Meni nije problem cekanje meni je problem sto zivimo u malom gradu a ljudi su zlobni i vole da tracare isti takvi su i medicinski radnici. Ja imam problem sa gojaznoscu i maljavoscu, morbidno sam gojazan al maljavost mogu da pokrijem medjutim plasim se kad bih otisao tamo da me ne bi shvatili ozbiljno i da ce mi se podsmevati ko zna sta sve zavode u njiovim kartonima.

 3. Nekada Bilo kaže:

  Ja već dva meseca čekam da dobijem termin kod gastroenterologa. Pošto sam još živ očigledno nisam ni bolestan. U ambulanti na makovoj sedmici pise: Svakog dana u svakom pogledu sam sve bolje. Izgleda naše zdravstvo se baziran na samohipnozu. Živi bili!

 4. pista kaže:

  A sta moze da bude glavni uzrok? Da nisu medicinari pobegli na zapad?

 5. ffilozof kaže:

  Da, najlakse je kritikovati. Ja mislim da direktor bolnice cini sve sto je u moci. Pomoc ce sama doci.

 6. Ime kaže:

  IZIS (integrisani zdravstveni informacioni sistem) – je naziv elektronskog sistema koji povezuje 449 zdravstenih ustanova u Srbiji, preko kojeg se u proseku dnevno registruje 142.000 pregleda, napiše preko 180.000 recepata i 48.000 uputa.Vest koju nećete pročitati ni na jednom portalu jeste da je ovaj sistem jednostavno prestao sa radom jer nadležni u Ministarstvu zdravlja nisu obnovili licencu! Problem je rešen instaliranjem besplatnog open source sertifikata koji važi 3 meseca! Napredna rešenja. Uništili su sve čega su se dohvatili. Dno.

 7. chief4 kaže:

  @ffilozof ili ne znaš ko je i šta direktor bolnice ili znaš a botina si, zato ćuti bolje i čekaj @Ime sve tačno, grobari države vuku konce

OSTAVITE KOMENTAR