U Domu zdravlja zaposleno 136 lekara

Dom zdravlja Subotica u Novu godinu ulazi sa dovoljnim brojem zaposlenog kadra. Po Kadrovskom planu predviđeno je 137, dok je u Domu zdravlja zaposleno 136 lekara. Od ukupnog broja lekara, 123 imaju stalni radni odnos, dok su ostali primljeni na određeno vreme u trajanju do 6 meseci ili radi zamene odsutnih radnika.

Što se tiče srednjeg medicinskog kadra, po Kadrovskom planu predviđeno je 226, koliko i imamo zaposlenih.

Služba hitne medicinske pomoći je u 2017. godini imala 11600  terena (~3800 pacijenata su više puta pozivali  našu službu); U ambulanti naše službe je pregledano 17866 pacijenata (600 pregleda više u odnosu na prošlu godinu), od toga 4740 pacijenata  je dolazilo više puta.
Transportne ekipe su imale 6525 pacijenta.
Vozila su nam prešla 525.000 km.

U 2017.godini preveženo je 57 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda (STEMI), dok je reanimirano 105.

SHMP u oktobru mesecu je održala na trgu manifestaciju “Pokrenimo srce” na kojoj je edukovano preko 300 sugrađana o osnovim merama životne podrške (BLS). Stomatološka služba je u maju mesecu na trgu je imala obeležavanje akcije “XXVII Nedelje zdravlja usta i zuba” gde su edukovani naši najmlađi sugrađani. Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti je tokom 2017. godine imao niz aktivnosti.  Obavljeno je 12  akcija “Selu u pohode”  i 14 “Promocija zdravlja”. Pregledano je ukupno 1500 korisnika.

Vakcinacija Vaksigrip vakcinom je počela 9.10.2017. godine u Domu zdravlja Subotica. Naši sugrađani mogu da se vakcinišu u svim gradskim kao i u vangradskim ambulantama. Do sada je vakcinu primilo 3900 pacijenata te je ove godine odziv sugrađana na vakcinaciju znatno bolji nego tokom prošle godine.Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju sve osobe starije od 65 godina kao i rizične grupe stanovnika (oboleli od hroničnih bolesti).

Svake godine se donosi Finansijski plan Doma zdravlja Subotica prema Gradu Subotici i zahvaljujući tim sredstvima iz godine u godinu obnavlja se medicinska oprema, uvodi nova tehnologija i poboljšavaju uslovi rada u ambulantama. Tokom 2017. godine izvršeni su radovi u ambulantama:

 1. Rekonstrukcija Ambulante Kelebija (uređenje prilaza, radovi na vodovodnoj instalaciji, molersko-farbarski radovi, rekonstrukcija elektroenergentske instalacije,gromobranske instalacije,instalacija telefonske i protivpožarne instalacije)
 2. Radovi na Ambulanti Peščara (radovi na krovnoj konstrukciji,zamena prozora i vrata, molersko-farbarski radovi, zidarski i limarski radovi, tesarski i podopokrivački radovi)
 3. Rekontrsukcija terase u upravnoj zgradi Stomatološke službe (izrada nove betonske konstrukcije za terasu,bravarski, limarski i keramičarski radovi)
 4. Radovi na Ambulanti ogranak br.2 (zamena prozora i vrata, limarski,molersko-farbarski, betonski, tesarski i podopolagački radovi)
 5. Radovi na Ambulanti Bački Vinogradi (zidarski,betonski,limarski,stolarski i molersko-farbarski radovi i zamena prozora i vrata)
 6. Radovi na Ambulanti ogranak br.1 (limarski, tesarski, podopolagački i radovi na krovnoj konstrukciji)
 7. Radovi na Ambulanti Đurđin (limarski,stolarski i molersko-farbarski radovi, zamena prozora i vrata)
 8. Molesrko-farbarski radovi u upravnoj zgradi-ordinacijama i kancelarijama Stomatološke službe

Kupljen je veliki je broj aparata i medicinske opreme (14 sterilizatora, stolica za ginekološke preglede, EKG aparati, defibrilator, autoklav, audiometar ).

Sanitetsko vozilo za službu SHMP finansirano je delom iz sredstava Grada Subotice kao i iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja Subotica.

 KOMENTARI

 1. JaPaja kaže:

  Zdravorazumska logika. 136 lekara i 226 ostalog medicinskog osoblja pokriva preko 100 000 stanovnika. Isti broj stanovnika pokriva cca 500 zaposlenika u opstinskoj upravi!

 2. Pajo kaže:

  Danas sam otisao do ambulante da zakazem vreme za zakazivanje termina kod opsteg lekara!

 3. Lenin kaže:

  @Pajo
  E moj Pajo… Kakva su vrimena došla,ne gine nam da za par godina morati zakazati i kod grobara. 🙂

 4. Mila kaže:

  Magnetna ne radi već mesec dana.

OSTAVITE KOMENTAR