U Mišićevu ponovo radi pošta zahvaljujući preduzeću „Patent Ko“

Pošta u Mišićevu, najmanjoj subotičkoj mesnoj zajednici, posle šest meseci, ponovo radi, i to prvenstveno zahvaljujući angažovanju meštana i pomoći preduzeća „Patent Ko“, koje već godinama posluje u ovom selu.

Naime, racionalizacijom javnog sektora, početkom godine, otpušteno je 26 sekretara mesnih zajednica, od kojih su neki, naročito u malim selima, obavljali i poslove poštara. Otpuštanjem sekretara tako su se praktično ugasile i pošte.

– To su bile takozvane „ugovorne pošte“, koje su radile u selima, a grad je plaćao rad sekretara, koji je bio i poštar. Kada je naš sekretar otpušten, pošta je zatvorena i meštani su morali po penzije, da plate račune, ili pošalju i prime pošiljku da idu u Bajmok – objašnjava Pero Šunjka, predsednik Skupštine MZ Mišićevo. – Zatražili smo pomoć od preduzeća „Patent Ko“, koje nam je pomoglo, iako od toga nema materijalnu korist. Zaposlilo je ženu koja je i dosad radila taj posao, i tako je pošta ponovo počela da radi na starom mestu.

Za meštane, koji su uglavnom stariji, to je od velikog značaja, jer ne moraju za svaki račun da odlaze u susedno selo, ili u Suboticu. Kako je prošle godine zatvorena i škola, jer nije bilo đaka, gašenje pošte, na neki način, bilo bi i gašenje sela.

– Svi se sećamo kako smo bili srećni 1996. godine, kada smo dobili poštu i poštanski broj 24211, umesto što smo do tada bili „zadnja pošta Bajmok“ – podseća Šunjka. – Drago mi je da smo uz pomoć ovog preduzeća rešili problem, ali mi nismo jedini koji su se našli u ovoj situaciji. Nadam se da će i drugi, sledeći ovaj primer, ponovo otvoriti poštanske šaltere.

Radno vreme pošte je svakog radnog dana i to od 7.00 do 10.00 za rad sa strankama na šalteru, a od 10.00 do 14.00 mogu da se pošalju i prime pošiljke.

PROBLEM IMA I MALA BOSNA

U istom problemu našla se i susedna Mesna zajednica Mala Bosna, čiji meštani zbog otpuštanja sekretara, račune mogu da plate u gradu, ili u Tavankutu. Za pošiljke čekaju poštara koji jednom nedeljno dođe iz Tavankuta.

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Realno da nema te velike firme znas kokiko bi bilo briga za mestane

OSTAVITE KOMENTAR