U nedelju je subotički polumaraton

U okviru proslave Dana grada Subotice održaće se Drugi subotički polumaraton.

Zbog održavanja Drugog subotičkog polumaratona će više ulica biti zatvoreno za saobraćaj u vremenu od 10 do 14 časova, u centru grada i njegovoj okolini. Trka počinje sa Trga Slobode u 10.30 časova, ali će ograničenje kretanja biti i na Prozivci i Radijalcu. Suboticatrans će tokom perioda ograničenog saobraćaja uvesti vanredne autobuske linije.

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspešnog Prvog subotičkog polumaratona ove godine će se on takođe ponoviti. Takmičari mogu da se prijave na trku od 5 ili 21 kilometar. Već se prijavilo više od hiljadu lica.

Trka će prolaziti pored Sinagoge i Rajhlove palate, a ograničenje saobraćaja će osim Prozivke i Radijalca biti i na delovina Segedinskog i Senćanskog puta. Prijave za učestvovanje se primaju do nedelje, kaže Balint Pastor, republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara, trkač maratonac i član organizacionog odbora Subotičkog polumaratona. Balint Pastor kaže da kotizacija iznosi 1.500 dinara za etapu od 5 kilometara i 2.000 dinara za polumaraton. „Oni koji su se ranije prijavili, to su mogli da urade povoljnije, a oni koji se još nisu prijavili, a eventualno žele da iz zadovoljstva istrče jednu od dve trke mogu da u centru grada na adresi Korzo broj 3 u Domu Vojske Srbije u subotu popodne između 4 i 10 časova ili u nedelju između 7 i 10 časova prepodne to učine. Dakle prijave se još primaju“ – kaže Balint Pastor.

Pannon televizija će od 10.30 i ove godine uživo prenositi Subotički polumaraton. Voditeljka programa Monika Kokai kaže da je Pannon RTV i prošle godine podržao Subotički polumaraton. „Ponosni smo što se u našem lepom gradu održava ova trka. U, za nas najlepšem secesijskom gradu te će Pannon TV sa više kamera pratiti trku“ – izjavila je Monika Kokai.

 

RTV PannonKOMENTARI

  1. glibavi kaže:

    jedva čekam da sutra krene trka … ajmo subotičani na ulice da podržite celokupnu manifestaciju …

  2. Čiča kaže:

    Kakvi ste vi lopovi.Treba da vas je sramota što se plaća 2000 din.Ipak ću sačekati Fruškogorki maraton sledeće godine

OSTAVITE KOMENTAR