U petak šetnja na Radijalac, govore Srđan Škoro i Ružica Matković

Građanke i građani Subotice,

Pozivamo Vas na peti protestni skup u petak 08.03. od 18h na platou ispred bioskopa Jadran.

Protestnom skupu obratiće se Srđan Škoro, novinar i Ružica Matković, poljoprivrednica iz Male Bosne.

Nakon toga, pozivamo vas u protestnu šetnju izmenjenom trasom : Korzo – ulica Dimitrija Tucovića – Trg Sinagoge – Aleja Maršala Tita (šetamo do Šumske pa se vraćamo nazad) – Rudić ulica – ulica Štrosmajerova – završetak Trg Slobode.

Zahvaljujemo Vam se na hrabrosti i dostojanstvu sa kojim smo zajedno šetali kroz naš grad poslednja četiri petka, izražavajući tako protest protiv trenutnog stanja u našem društvu i gradu. Takođe, zahvaljujemo se i MUP PU Subotica, na izvanrednoj saradnji i obavljenom poslu regulisanja saobraćaja tokom šetnje kao i očuvanja reda i mira koje je rezultiralo da tokom četiri dosadašnje šetnje nije bilo ni najmanjeg incidenta. Uvereni smo da ćemo u interesu građana, dostojanstvenog izražavanja nezadovoljstva i očuvanja javnog reda i mira, nastaviti saradnju.

Ovog puta, želimo da na protestnom skupu damo prostor za probleme poljoprivrednika, naročito malih, koji između ostalog imaju problem sa plaćanjem doprinosa obzirom da je iznos za plaćanje nepravedno isti za sve poljoprivrednike, bez obzira koliko zemlje obrađuju i kolika im je dobit sa iste. Takođe, subvencije su značajno smanjene poslednjih godina, a jeftiniji poljoprivredni artikli iz uvoza su preplavili tržište te domaći poljoprivredni proizvođači igraju prilično nefer tržišnu utakmicu i potrebno ih je zaštititi.
Želimo da se čuje i njihov glas!KOMENTARI

 1. MALO VI, MALO MI kaže:

  Još niko od organizatora protesta, niti od veeelikog broja „junaka“ da odgovori, kakva je to navodna hrabrost štrapacirati gradskim ulicama iliti urbanom džunglom na asfaltu? Em, nema opasnih živuljki, barem ne još, em šetači (niko im ne brani, a i vreme je sve pogodnije za ovu vrstu rekrecije) imaju hvale vrednu (organizatori i sami to navode) logističku podršku policije. Ali, dobro.

  Nego, utisak je da opozicija beži od izbora (u ovom slučaju prevremenih) k’o đavo od krsta. I, ako se ko pita, a mnogi upravo to i čine, šta se želi postići uličnim protestima u kojima se manjinska, plaćena ili ne raja, svejedno, povlači po potrebi kao pioni na šahovskoj tabli? Ako ne da se nasilnim putem smeni izabrana vlast, što je kažnjivo u svim državama, pa i u Srbiji, onda da se i sami „ogrebu o deo kolača“. Tim pre, jer je osvajanje toliko željenog trona legalnim putem, pogotovo razjedinjeni kakvi već jesu, u domenu naučne fantastike. Drugačije rečeno, nemoguća misija. Bilo kako bilo, od eventulnog ekstremnog postupka ništa dobro se ne bi izrodilo. Naprotiv!

 2. Protestant kaže:

  Građani šetaju da pokažu svoje nezadovoljstvo. Niti smo mi to izmislili niti je ovo prvi i zadnji put. Ne znam zašto vas to toliko nervira kada ste sigurni da ste većina na izborima. Ljudima se smučilo da gledaju vaš primitivizam, laganje i bezobzirnost. Ostali ste na toj strani sam bandit i lopov, a za vama i sirotinja koja se informiše na Pinku i u Informeru. Dočekali smo da Subotica ima gradonačelnika uličara.
  I vama kao nije jasno zašto su ljudi nezadovoljni i zašto mirno šetaju. Kad ste vi bili opozicija razbijali ste Beograd zbog gej parade ili patika.
  Mada možda grešim kad kažem da ste bili opozicija. Vi ste uvek bili na vlasti, zato smo tu gde jesmo.

 3. Šetam pa šta kaže:

  @ MALO VI, MALO MI,
  Izneli ste nekoliko nedokazivih i sumnjivih činjenica. Opozicije nema u šetnji, a nema ih bogami ni u lokalnoj skupštini, osim PSG i MM. Ne znam šta bi trebalo da bude ta „manjinska raja“? Ko ste vi gospodine da tako nazivate bilo koje građane Subotice? I ko je tu u stvari manjina, a ponaša se kao vlasnik grada? Ko ste vi da prejudicirate „ekstremne postupke“ šetača? Da nije u stvari strah od neminovnih promena, do kojih će pre ili kasnije neminovno da dođe?

 4. Megille kaže:

  @ Šetam pa šta : Sve više se odaju ovi ‘šetači’. Sve više liče na ‘režimske šetače ‘…da bi dokazali da je Srbija danas najdemokratskija država-ustvari sve ove akcije šetača samo ojačaju aktuelni režim SNS -a.

 5. Istina... kaže:

  The show must go on!

 6. djordje kaže:

  U potpisu – Danijel Kovačić

 7. jaca kaže:

  Pošto je organizator trpeo kritike da su svi govornici iz Beograda dovode nam poljoprivrednicu iz Male Bosne ;))

 8. Anonimni kaže:

  Jako smarate opozicijo

 9. ffilozoff kaže:

  Jaco,Vi ste govno kojemu smeta poljoprivrednica?? Za proteste je bitno da su NARODNI,bez kretena sergeja(malim slovima),bez politicara…narodni protesti ko nekad 68-sme..hehe…Ovo je nesto novo,sto ce izplivat…

 10. Quantum Immortality kaže:

  @Jaca
  Ti si bolesna kao i tvoj vodja, svi vi ste psihopate, jadnici, maloumnici bez ijedne procitane knjige. Sta ti smeta poljoprivrednica, ima pravo na govor ako su je organizatori pozvali. Ona je bar poljoprivrednica a ti si jedno veliko nistavilo koje nije vredno pomena.

 11. djordje kaže:

  ffilozoff@- Kako su protesti bez političara kad šetate sa 3 bivša gradonačelnika , članovima ds, madj.pokreta,nove….a što se tiče poljoprivrednice taman nek pohvali vlast zbog subvencija na gorivo;)

 12. Ko vas plaća kaže:

  Ko vas plaća?

  Tanja Jordović, dugogodišnja novinarka, zapitala se na Tviteru ko je sve član organizacije „1 od 5 miliona“ izazvaši veliku polemiku na ovoj društvenoj mreži.
  Naime, ona se zapitala ko određuje rute i podobnost govornika, ko plaća troškove, ko će snositi odgovornost ako stvar propadne…
  Takođe, ona je istakla kako po njenom mišljenju fraza „šetaš za sebe“ ne pije vodu i kako se radi o nečem mnogo dubljem.
  – P. S. Ne poturajte mi one klince i parolu „šetaš zbog sebe“, napisala je ona, a glumac Nikola Kojo je to retvitovao u znak podrške i želje da sazna iste odgovore.

 13. Ko vas plaća kaže:

  A gde je to propali novinar Srđan Škoro „novinar“? U kojoj to redakciji? U „Zovu“? E, tamo se stvarno bave unutrašnjepolitičkim pitanjima. Koliko znam, on je dobio nogu u dupe još kada je uživo u jutarnjem programu RTS-a izveo psihopatološki šou pljuvanja i vređanja bez argumenata. Ko ga plaća? Za koga radi?

 14. Ko vas plaća kaže:

  @MALO VI, MALO MI – Ovi šetači su kao ona kad su je pitali zar sme noću kroz šumu: Što da ne smem? Vukova nema, a da se j..em znam!

 15. Istina... kaže:

  Pogledajte recnik „elite“ u komentarima. I vi sebe nazivate ljudima, vi se javno oglasavate, vi namecete obrasce, vi kreirate svest!? Recima govno, kreten, bolesni, psihopate, jadnici, maloumnici!? Vi ste NELJUDI, monstrumi! Hvala bogu sto me nema vise u tom paklu koji VI stvarate i odrzavate!

 16. Pekarna kaže:

  Pravda za Dacu! Do pobede!

 17. Nikad Robom kaže:

  @ Ko vas placa
  Pozivate se na izjavu vrsne novinarke Tanje Jordović, bivše urednice TV Pink, objavljene na portalu Srpskog telegrafa – Republika. Zar ne?
  A što se tiče onog „psihopatološki šou pljuvanja i vređanja bez argumenata“ na jutarnjem programu RTS, uverite se sami:
  https://www.youtube.com/watch?v=KI1SsA1Z4K8
  Ovde je jedino jasno ko plaća vas.

 18. Megille kaže:

  @ Ko vas plaća : Kod takozvane 5-oktoberske ‘ revoluciji ‘ glavni šetaći su bili univerzitetski profesori ,profesori iz srednjih škola pa i njihovi učenici-onda je nako ili neki tako organizirali…Danas njih su ‘zamenili ‘ glumci…Vrlo interesantno ,naime profesora šetaća i njihov učenika više nema.Sve je ovo za razmišljanje. Ali ako neko previše razmišlja može da izgubi razum…

 19. MALO VI, MALO MI kaže:

  @ PROTESTANT

  Uvidom u pasulj ili pileće nogice ste došli do saznanja da smo, ja i moja malenkost (ukoliko persirate, hvala, niste morali, mada je pre reč o množini) bili pozicija tj. na vlasti? Jer, da je tako, a nije, stanje u lokalu (malo li je?) bilo bi drugačije od ovog kakvo je, a to je – nikakvo!

  @ ŠETAM PA ŠTA

  Šetaj, pa ništa! Brani li ti ko, osim zdravog razuma? Ipak, kad već landaraš, i to još u novim cipelama, obrati pažnju na deklaraciju, inače ništa od reklamacije zbog eventualno (ne)kvalitete izrade ukoliko su nošene neuslovno.. Ako pak neko „prejudicira“ ekstremni postupak, onda ste to pre svega Vi, G.G. (Grupa građana). Jer, ako navodno niste opozicija (vlasti), pozicija ne pogotovo, treće ne možete biti. Koji bi, opet, na mala vrata da ostvarite „ribarčeta san“ ili, drugačije rečeno, šta se babi htilo, to joj se i snilo. U suprotnom bi pokušali legalnim, legitimnim, regularnim…kako god putem. Pa, čak i da, kojim slučajem, zlatna ribica ispuni želju (pre tranzicije i ekonomske krize ispunjavala je tri), sumnjam da bi išta bilo kvalitativno drugačije. Taj „film“ viđen je već nebrojeno puta.. .

 20. Ko vas plaća kaže:

  @Nikad Robom – Tanja Jordović je „vrsna novinarka“, kao što je i Škoro „vrsni novinar“, ali bila vam je vrsna svojevremeno, znaš i sam kada, onda vam nije smetala. Što se tiče toga gde to piše, verovatno sam skinuo iz „Danasa“, ne sećam se, eto, ako ćeš onda biti malo manje gadljiv, neka ti bude. Ostaju pitanja: KO određuje rute i podobnost govornika, KO plaća troškove, itd. bez obzira ko ih je postavio i u kojem su listu postavljena!

 21. Otadžbinski pokret Srbija 282188 kaže:

  Slušaj vamo ustaše, hortijeve sluge, sorošev otpadu, autonomaši, i svi ostali pro antisrpski elementi u gradu Subpotici
  Imamo spisak svih vas koji javno radite protiv Srbije i deklarišete se kao „ugrožene“ nacionalne manjine, evropejci, kulturni građani i tolerantni, itd.. To ste vi svi izdajnici s kojima se zna kako se po kratkom postupku postupa. Uporedo sa oslobađanjem Kosova dolazimo po vas sve zajedno i to redom po imenima prezimenima i adresama!

 22. Istina... kaže:

  @Otadžbinski pokret Srbija 282188

  Prvo pomozite Srbima koje ste izdali i opljačkali. Do tada se jebite!

 23. Gradjanstvo kaže:

  @Otadžbinski pokret Srbija 282188

  Urgiram administratore da proslede informacije ovog komentatora koji preti građanima nadležnim službama. Zabrinjavajuće je što ste ovako nešto i dozvolili da bude objavljeno na vašem portalu. Ukoliko ste časni novinari, postupićete savesno.

 24. na vetrometini yebivetara kaže:

  @Otadžbinski more mrrrrššššššš!Ako niko nije dosad dotukao Srbiju vi će te je sigurno.

 25. Istina... kaže:

  @Gradjanstvo

  Jel’ to ta vasa „demokratija“? Ucutkati i likvidirati nepodobne? Licemeri.

 26. Taj Sam kaže:

  Otadžbinski pokret Srbija 282188. Zvanično, društvo idiota finansiranih od strane gradonačelnika. Zbog ovakvih pretnji u pravnoj državi znalo bi šta vam sledi. Al’ pošto ste od Srbije napravili razbojničku državu gde okoreli kriminalci kao vi radite šta god poželite, sve je moguće. Šta vam znače svi ti brojevi u imenu vašeg pokreta? Jel to poštanski fah za pomoć Kosovu il´ možda račun za uplatu novca na vaše račune da bi ste kvazi branili Kosovo? Kada je ovaj bednik koji je poslao ovu poruku bio na Kosovu? Koliko ste vi puta, kao neki otadžbinski sastav poslali pomoći narodu na Kosovu i zašto niste svaki dan na Kosovu? Ako toliko volite to vaše Kosovo, pa red bi bio da ste vi više tamo nego u Subotici. Priče o oslobađanju Kosova, 20 godina nezavisnog i samostalnog su vaše jadničke bajke. Terajte se iz Subotice.
  Aj ti istina, izjasni se šta znači; „Prvo pomozite Srbima koje ste izdali i opljačkali. Do tada se jebite!“ Jel to znači da kad taj pokret pomogne opljačkanim i izdatim Srbima, slobodno mogu da krenu u etničko čišćenje grada Subotice? Kakvo društvo se ovde skupilo, za nepoverovati.

OSTAVITE KOMENTAR