U ponedeljak Dužijanca

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine obeležiće u ponedeljak nacionalni praznik Bunjevaca „Dan Dužijance” tokom kojeg će biti održan prigodan tradicionalni program.

duzijanca

Ovo je praktično druga Dužijanca, nakon što je prošle nedelje održana manifestacija istog naziva, pod pokroviteljstvom Grada Subotice i u organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca”.

Okupljanje na poziv Nacionalnog saveta Bunjevaca je zakazano za 18 sati ispred Bunjevačke matice, a program počinje dočekom svečane povorke učesnika u bunjevačkoj narodnoj nošnji koja će zatim u 19 časova krenuti na Gradski trg gde je organizovan kratak kulturni program uz veliko Bunjevačko kolo.

Sledi polaganje venaca na bistu Blaška Rajića koja se nalazi između Plave fontane i kružnog toka. Od 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće biće održana svečana akademija, jedan čas kasnije Bandašicino kolo igraće u restoranu „Spartak S”. Ulaz je slobodan, a Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine poziva građane da im se pridruže u obeležavanju ovog praznika.

 

DnevnikKOMENTARI

  1. Kertvaros kaže:

    Narod u Subotici toliko obozava Duzijancu – da su mu potrebne bar dve, ako ne i nekoliko njih vise. 🙂

  2. jasso kaže:

    Zbog bolesnih ili ne ostvarenih ambicija par ljudi u gradu,od necega sto su proglasili jednim od svojih praznika,napravili su jednu veliku sprdnju i u dve reci“JADNO I BEDNO“,oni ce se vec prepoznati ko su…

OSTAVITE KOMENTAR