U Štrosmajerovu stiglo Proleće

Pekare su jedna od privrednih grana koja beleži rast, skoro pa kao prodaja polovne garderobe i uvoz kineskih trica i kučina.

 

Nekada su to bile vrlo proste radnje koje su prodavale hleb, burek i svega par vrsta „finih peciva“ – kifle, perece ili pogačice. Radno vreme im je bilo najduže do podne. Prva „noćna“ buregdžinica u Subotici je otvorena 1983. godine ali su tek devedesete donele afirmaciju razno raznih peciva.

 

Pre nešto više od deset godina, nekadašnje prčvarnice su svoj tradicionalni izgled počele da menjaju u „evropski“, što je značilo – čistoća, svetlost i moderna oprema. Mesta prodavačica su zauzele mlade devojke umesto brkatih tetaka ili oznojanih neobrijanih pekara.

 

Iako su peciva najskuplja u onoj računici koja čini razliku između uloženog i prodajne cene, ona su postala omiljena „brza hrana“ jer su i takva najjeftinija naspram ostalog fast fooda.

 

Pre dve nedelje, preko puta muzičke škole, otvorena je još jedna pekara iz, može se reći lanca PROLEĆE. Do sada najbolje uređena, što i priliči samom centru grada, pored peciva nudi i giros.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR