U Subotici je upriličeno srpsko-belorusko veče

U Subotici je upriličeno srpsko-belorusko veče, a nastupali su dečiji ansambl iz beloruskog grada Brest „Krinička“ i KUD „Bratstvo “ iz Subotice.

Prisutne je pred početak koncerta u ime ambasadora Belorusije Valerija Briljopova pozdravio počasni konzul te zemlje u Beogradu Dragomir J. Karić.

Foto:BKTVNews/Mitar Radulović

On je zahvalio predstavnicima Grada Subotice na organizaciji dogadjaja i ocenio da je taj grad još jednom pokazao da ima široko srce i da ga krasi gostoprimstvo.Svima koji su u nedelju, 1. aprila, obeležavali Uskrs čestitao je praznik s porukom „da treba da slavimo, da se veselimo i da nam se deca radjaju“.

U Dečijem pozorištu predsednik srpsko-rusko-beloruskog udruženja u Subotici Milenko Milošević je podsetio da su deca iz Subotice pre dve godine učestvovala na međunarodnom takmičenju ansambala u beloruskom gradu Gomelj, gde su osvojili prvu nagradu, da i ovog leta putuju u Belorusiju na takmičenje i da se raduju novim poznanstvima.

Foto:BKTVNews

Sekretar za društvenu delatnst Subotice Jasmina Stevanović je kazala da je taj grad pobratimljen s Brestom, i da su deca iz Subotice ovih dana ugostila 30-ak svojih vršnjaka iz Belorusije, starosti do 15 godina.

Foto:BKTVNews/Mitar Radulović

Zbog odlične i plodne saradnje u prethodnom periodu Dragomir J. Karić je postao počasni član srpsko-rusko-beloruskog udruženja iz Subotice.

 

bktvnews.comKOMENTARI

 1. Xpedient kaže:

  počasni konzul Karić – dovoljno je rečeno…

 2. S&S kaže:

  Karić krimos.

 3. avet kaže:

  Baš to gledam, neki Karić, a predsednik udruženja neki Milošević.
  Interesantno.

 4. SubutaiBahadur kaže:

  Nekako ti „evroazijci“ se uvek sližu sa nekim Miloševićima, Karićima, Mirama Marković… Eto kao bratske nam zemlje, a ti krimosi se kriju kod njih i još dobiju azil. Pa se slože i sa Ivicom Dačićem (dobio odlikovanje od Putina), Tomislavom Nikolićem (dobio odlikovanje od Putina), pa na kraju i Vučićem, koji je, eto, nedavno dobio počasni doktorat u Moskvi.

 5. Alan Ford kaže:

  Diktatori vole folklor i „narod“. Ne vole pojedince koji misle.

 6. kkk kaže:

  Eto sad još samo da se organizuje srpsko-luksemburško veče

 7. ffilozoff kaže:

  Kad ce biti srpsko-hrvatsko vece,,tu ce bit folklora …sve gnjida,do gnjide!!!

 8. Miroslav kaže:

  ….a da je organizovano bunjevacko-hrvatsko-albansko vece to bi bilo skroz ok, jel tako? Sto ste toliko zlobni,mrzite sve sto je srpsko….
  Sve pohvale za organizatora,samo tako nastavite i neobazirite se na ove…..

 9. mimi kaže:

  Da li se ovakvi i slični događaji mogu najaviti po portalima, da i mi vidimo uživo a ne samo da čitamo, bilo tamo, bilo ‘vamo. Ili su događaji zatvorenog tipa?

 10. Megille kaže:

  Belorusija ? Malo je daleko od Srbije ,a i njihov šef Lukešenko je pod zabranom ulaska u EU…

 11. Nikola kaže:

  SubutaiBahadur 04. 04. 2018. u 11:38

  Mislim,ipak da mu se sin zvao (po povijesnim izvorima )Subotcai Bahanur…po zapisima…

 12. Volimljude kaže:

  Ovo vređa inteligenciju.

 13. stormwatch kaže:

  Zapamtite jednu stvar, ne trce Englezi i Nemci u majchicu rusiju i belorusiju da rade i zive, nego beze Rusi i belorusi glavom bez obzira iz njihovih vukojebina na zapad. Hiljade ljudi dnevno!

OSTAVITE KOMENTAR