U Subotici organizovano takmičenje u jedenju ljutih paprika

U subotu uveče u subotičkoj ulici Matije Korvina okupila se brojna publika da bi bodrila takmičare.

Prvi put je u Subotici organizovano takmičenje u jedenju ljutih paprika, a na takmičenju je najljuća paprika upravo bila iz Srbije, tačnije iz Ćuprije, sorte Serbia Super Hot, čija ljutina iznosi 1,4 miliona skovila. U poređenju sa ovim, Halapenjo paprika dođe kao obična delikates paprika. Broj takmičara je bio ograničen na 8, mada je bilo puno više kandidata.

RTV Pannon

Halapenjo je umereno ljuta paprika sa oko 8000 jedinica na skovil skali, koja služi za merenje ljutine paprike. Subotički takmičar Saša Buljovčić pokušavao je unapred rashladiti želudac sladoledom kako bi dejstvo čili paprika kasnije lakše podneo. Njega je žena nagovorila da učestvuje na ovom takmičenju. Inače voli ljuto, probao je jako ljuto, ekstremno ljuto još nije, ali je došao da proba.

Slobodan Savić, takmičar iz Novog Žednika je došao sa peškirom oko vrata, kako bi brisao znoj izazvan unutrašnjom vatrom tokom jedenja otrovno ljutih paprika. Njega su prijatelji nagovorili na takmičenje, voli ljuto, probao je Karolinu, koja je ovde od ponuđenih deset vrsta najljuća.

RTV Pannon

Prema rečima organizatora Dejana Drljače, takmičari prihvataju izazov i borbu sa sve jačim i jačim paprikama. ”Jeste, počinjemo sa 8000 skovila, pa 50 hiljada i 350 hiljada. Habanero je zlatna sredina, posle dolazi 1 milion, 1,2 miliona, oni su najjači i na kraju 1,4 miliona a to je Karolina riper.”

Gledalište se napunilo, takmičenje je započelo. Svaka paprika se morala sažvakati i progutati, nakon 10 sekundi su takmičari mogli da se rashlade mlekom, jogurtom, čokoladom ili sladoledom. Između svakog kruga bilo je 3-5 minute pauze. Svi su mislili da će već posle pete paprike većina takmičara odustati, a to se desilo tek posle osme, kada je od stola ustalo troje takmičara. Nisu samo paprike bile jake nego i sami takmičari, tako umesto planiranih 10 krugova, posle 13 pojedenih paprika je Slobodan Savić ustao kao pobednik nakon što je Saša Buljovčić odustao od borbe. Obojica su dobili ogroman aplauz, a pobedniku iz Novog Žednika je dodeljena zaslužena nagrada, ploča “Najljući u Subotici 2018”.

 

RTV Pannon

 KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Ma daj sto mi niko nije javio za ovo ja svaki dan jedem 7 pot yellow!

 2. Anonimni kaže:

  debilana teska iskreno. dokoni ljudi

 3. Mr Me kaže:

  Sasa Buljovcic do pobede!

 4. Raspop Teodosije kaže:

  Što više jeftine zabave, manje razmišljanja o životnim problemima. Panem et circenses.

 5. starosedelac kaže:

  Zanimljivo takmičenje u trovanju, bar iz mog ugla. Mislim da je to nasilje nad sopstvenim organizmom, al naravno nemam ništa protiv, sigurno je bilo interesantno ljuto druženje.

 6. Carnivora kaže:

  Ljuto nije ukus. To je bol koji nervi cula ukusa i ostali organi u ustima i grlu registruju kao takav. Takva takmicenja imaju za cilj da pokazu stepen izdrzljivosti i sposobnost trpljenja bola. To ima i neke veze sa seksualnoscu odnosno sa latentnom ili otvorenom sklonoscu ka mazohizmu. U siromasnim zemljama sa niskim zivotnim standardom rado koriste u tamosnjim kuhinjama ekstremno ljute zacine jer se pomocu njih moze zamaskirati losa hrana i polupokvarene zivotne namirnice. Takodje se ljuto zacinjenim jelom moze servirati svako moguce meso i nemoguce je otkriti njegovo poreklo tj. od koje i kakve zivotinje potice, da li je meso sveze pripravljeno ili potice od crkotine ili kakve zivotinje koja je umrla prirodnom smrcu od starosti i slabosti ili bolesti. U stara vremena su ljudi koristili ultra ljute zacinee pogotovu paprike, u medicinske svrhe. Smatrano je da se na taj nacin covekov organizam moze osloboditi kojekavih, a narocito crevnih parazita, metilja, glisti, ameba i njima slicnih.

 7. avet kaže:

  Interesantno takmičenje za posetioce i gledaoce, samo nije to zdravo, isto kao i kada bi se pravilo takmičenje u pijenju rakije.
  Ja mislim da su takmičari još jednom uživali u žestini i ljutini, jer što kažu, ono što pojedeš, deo toga mora negde i da izađe.
  Ja lično mislim da je tu bilo osam takmičara i osam komada izgorelih gaća.

 8. Art Lover kaže:

  Divno! Predlažem da i ovu „manifestaciju“ uvrstimo u kulturne događaje koje podržava i finansira lokalna samouprava. Ionako im ništa intelektualno zahtevnije nije blisko.

 9. Suboticanin kaže:

  Svaka čast takmičarima trbalo je izdržati tu ljutinu. Takodje svaka čast organizatorima i nadam se da će ovo takmičenje postati tradicija.

 10. Schumi kaže:

  BULJOvcic mora da je goreo sutradan…

 11. Snow kaže:

  Nešto novo, zanimljivo. Svaka čast na ideji samo napred Fabrikoo

 12. SUper ljuto kaže:

  Super je bilo takmičenje i ideja ,svaka čast takmicarima što du izdržali ljutinu a Buljovčić i Savić su junaci večeri, Subotici treba više ovakvih manifedtacija za mlade … pozz i napred FABRIKA

 13. lgbtpopulacija kaže:

  ili kako bi mađari rekli feferoni… jedeš peče, sereš peče. 😀

 14. Duma kaže:

  Moj sin Stefan Mihajlović sa 18 godina osvojio treće mesto!Svaka čast sine

OSTAVITE KOMENTAR