U subotu na Trgu Republike održan karavan „Izađi mi na teglu“

U subotu se na Trgu Republike održan je tradicionalni, peti po redu, karavan „Izađi mi na teglu“. Subotički majstori ajvara su ukrstili svoje varjače i borili se za vredne nagrade. Ekipa „Juniori“ koju sačinjavaju srednjoškolci, su ubedljivo poneli pobedu ovogodišnjeg takmičenja i boriće se za veliko finale koje će se održasti 13. oktobra u Beogradu. Učestvovalo je 15 ekipa i po rečima organizatorke, Ljiljane Vukotić, Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova. Karavan je u prethodne četiri sezone obišao preko 100 gradova, imao preko 9000 učesnika i 17.000 proizvedenih tegli ajvara.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Esmeralda kaže:

  Po meni, ovoj manifestaciji ( zajedno sa butkicijadima I sličnim dogadjanjima), nije mesto na trgu okruženom secesijom. Malo mi je apsurdna slika smederevca pored gradske kuće.

 2. Raspop Teodosije kaže:

  Apsolutno korespondira sa zavičajnim danima. Jedno rečju – seljana, i jedno i drugo…

 3. Buby kaže:

  Smetaju komunalnoj policiji deca sa instrumentima na korzou koji bi zaradili koju paricu od onog sto najbolje rade a ovakve manifestacije dim i mirisi przenja im ne smetaju? Bas evropski!

 4. Pravdoljub kaže:

  U subotu buka i galama da se čovek onesvesti na trgu i okolini..Bolje da su podelili taj ajvar po kućama sirotinji i zaboravljenim ratnim veteranima koji su bili dobri devedesetih a sada ih niko ne šljivi dva posto..

 5. Sukra kaže:

  @Raspop Teodosije
  Onaj ko reč „seljak“ koristi u pežorativnom smislu je samo intelektualac u pokušaju.
  Keep trying.

 6. Agricola kaže:

  Seljak je takodje samo poljoprivrednik u pokusaju. Ne mora svaki poljoprivredni proizvodjac biti pod obavezno seljak. Seljak na selu je svoj medju svojima. Kada jedan takav dodje u grad da zivi i grad pocne da pretvara u selo po svojoj licnoj meri i ukusu, onda je on u gradu samo jedan seljak i nista vise.

 7. Bunjevac kaže:

  Pravdoljube ti ratni veterani meni nikako nisu bili dobri ni devedesetih,pa što bi onda bili danas?

 8. Realan kaže:

  @Raspop

  A šta očekujete od komunista bezidejnih poltrona svih boja i dezena? Nešto dobro, prosperitetno, svetski!? Pa oni najuriše, pohapsiše i/ili pobiše sve što valja. I još to čine, čitav vek.

 9. Ratni nehuškač kaže:

  @pravdoljub

  Otkud su sad ubačeni navodni ratni veterani u priču o ajvaru i zimnici? Ako tim ratnim veteranima treba pomoć nek idu kod onih koji su pravili te ratove devedesetih. I dan danas isti političari na vlasti. Znači pravac Beograd kod Vučića, Voje i Ivice.

OSTAVITE KOMENTAR