U toku sanacija fasade Sokolskog doma

U toku je izvođenje radova na sanaciji zgrade Sokolskog doma u Subotici, navodi se iz Kabineta gradonačelnika. Radove, u ime Grada, vodi JP „Direkcija za izgradnju grada Subotica”. Radi se o prvoj fazi sanacije, koja podrazumeva izvođenje interventnih radova na najugroženijim delovima objekta.

Sokolski-dom-7
Do kraja godine biće aktuelni radovi na sanaciji ravne terase iznad glavnog ulaza, koja je u veoma lošem stanju, zatim sledi sanacija delova fasade, koji su u najkritičnijem stanju i predstavljaju opasnost za prolaznike, te delimična popravka stepeništa, u smislu sanacije najviše korištenog stepenišnog kraka objekta.

Za ove radove je obezbeđeno 3,6 miliona dinara, a radove izvodi firma “Javornik” iz Subotice. Radovi ove faze se, zbog svoje restauratorske zahtevnosti izvode u roku od 120 dana, odnosno do kraja ove godine. Trenutno se vrše popravke fasadne opeke i pripremaju kalupi za levi stepenišni krak koji se sanira.

Posle ovoga izvodiće se radovi na sanaciji prednje terase. Prema projektantskim procenama za sanaciju kompletne fasade je neophodno izdvojiti 60 miliona dinara. Radovi na ovom objektu počeli su 25. avgusta 2015. godine.

Zgrada je izgrađena 1936. godine prema projektu Franje De Negrija. U ovom objektu trenutno se nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz sportskih udruženja i drugih ustanova.

Više o Sokolskom domu pročitajte ovde a prvi film iz produkcije Grad Subotica o Sokolskom domu možete pogledati na ovom linku.

Kabinet gradonačelnikaKOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    „… delimična popravka stepeništa, u smislu sanacije najviše korištenog stepenišnog kraka objekta“. Ajooooj u smislu pismenosti!

OSTAVITE KOMENTAR