Učenici 2. razreda pobednici „Ne prljaj, nemaš izgovor“ izazova

U Osnovnoj školi „10. Oktobar“ u Subotici svečano je uručena nagrada učenicima 2.a razreda, pobednicima drugog „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVA“ SBB fondacije.

Đaci iz Subotice pobedili su u konkurenciji od čak 302 prijavljena odeljanja iz 187 osnovnih škola Srbije i osvojili nagradu u vrednosti od 2.500 evra za svoju školu, koju su odlučili da potroše na edukativno putovanje i školske ormare.

„Deca najbolje i najlepše uče kroz igru i to je nešto što se vidi u našim Izazovima. U prva dva Izazova učestvovalo je 13.218 đaka iz 413 škola, odnosno 654 odeljenja. Kada smo planirali da pokrenemo ovu akciju želeli smo da pored neformalnog ekološkog obrazovanja koje stiču, deca aktivno utiču na svoju okolinu, ali i prenose svoje znanje na drugare i roditelje. Još jednom čestitke pobednicima i pozivamo sve učenike osnovnih škola i njihove nastavnike da nam se pridruže u trećem Izazovu. Sve informacije mogu da se nađu na našem sajtu“ – izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

„U našoj školi se puno radi na podizanju ekološke svesti učenika, imamo ekološke sekcije kao i sekciju Mladih planinara. Kada sam na televiziji videla reklamu za „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazov“ SBB fondacije rešila sam da prijavim moje đake, da svi vide šta mi to radimo. Dugo smo razmišljali šta da napravimo i na kraju smo rešili da to bude edukativna kocka. Napravljena je od kartona i čepova koje su deca danima skupljala i donosila u školu. Ovo je jedna edukativna igračka koja, pored toga što je zanimljiva za igru, pomaže deci da uče matimatiku. Hvala svima koji su glasali za nas i prepoznali naš trud. Ovo nam je dalo dodatni motiv da i dalje nastavimo da ulažemo u naše đake i njihovo vannastavno obrazovanje“ – izjavila je ovom prilikom Nataša Koruga, učiteljica 2.a odeljenja.

 

BlicKOMENTARI

  1. Branka Mucibabic kaže:

    Cestitke od srca!Djeca za sve pohvale.

OSTAVITE KOMENTAR