Uhapšen Čaba Der

Čaba Der (39) plaćenik iz Čantavira, osumnjičen da je u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića, uhapšen je u Češkoj.

Na osnovu međunarodne poternice sinoć je u Pragu uhapšen D. Č. (1980) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

Republika Srbija će zatražiti ekstradiciju osumnjičenog D. Č. kako bi, za krivično delo za koje se sumnjiči, bio procesuiran u našoj zemlji.

Za osumnjičenim D. Č. je više država raspisalo međunarodne poternice i evropske naloge za hapšenje.

On je za pet meseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije iz Srbije, Mađarske i Holandije.

On je prošlog juna u jednom italijanskom restoranu u Holandiji likvidirao Hrvata Ivana Serdarušića (62), kontroverznog biznismena koji je učestvovao u švercu 100 kilograma kokaina. U javnost je izašao snimak kamera za video nadzor na kojima se vidi kako Čaba ulazi u restoran i Serdarušiću iz pištolja sa prigušivačem puca u glavu naočigled brojnih gostiju.

Holandski mediji ubijenog Serdarušića povezali su sa lokalnim kriminalnim grupama, uz napomenu da nije bio visoko rangiran u amsterdamskom podzemlju, ali se verovalo da je njegova likvidacija povezana sa sumnjivim poslovima.

Za Derom je i mađarska policija raspisala poternicu jer ga sumnjiče za likvidaciju biznismena Lasla V. 20. septembra prošle godine u Budimpešti, nepuna dva meseca nakon ubistva u Amsterdamu. On je biznismena ubio na parkingu u Budimpešti tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu.

Plaćenik je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića i identifikovan je na osnovu snimka kamera.

Marković nije bio povezivan sa bilo kakvim kriminalnim radnjama, niti je imao dosije u policiji, zbog čega se smatra da je Čaba ubio pogrešnog čoveka, te da je prava meta bio Aleksandar Š. koji živi u istoj zgradi kao i Marković.

 

BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR