Uhapšeni carinici!

„Pali“ carinici na graničnom prelazu Bajmok…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici presekli su lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenili 7.920 paklica cigareta i uhapsili sedam osoba, među kojima su dva carinska službenika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M.B. (1983), D.M. (1958), D.D. (1958), I.D. (1953) i P.B. (1954).

Carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta, za šta su kao protivnaknadu uzimali novac.

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija. Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici, saopštio je danas MUP Srbije.

 

mondo.rsKOMENTARI

 1. sarena laza kaže:

  Navedite makar jedno hapsenje uniformisanih a da su isti ostali bez imovine ili iza resetaka!!! Verovacu u pravdu i sistem kad se to desi-sve ovo je smesno koliko je i zalosno!

 2. Miroslav kaže:

  Tooooo milicijo celicna pesnico!!!

 3. Pravda kaže:

  Toga ima vec godinama i na Horgosu i na Kelebiji.( i sa Srpske i sa Madjarske strane).Ima njih koji su odbili da budu deo tog ,,prljavog posla,,,rade i dan danas posteno i nisu se obogatili.Niko se jos na tudju stetu nije usrecio.

 4. ledenjak kaže:

  Prvo sam hteo da kažem da će u buvari jedan dan od drugog da razlikuju samo po boji gaća.A onda se setih da će verovatno angažovati advokata ,koji će ih osloboditi. U ostalom imaju od koga da se informišu Njihov kolega je pre mnogo vremena otišao na Kilimanđžaro, od silnih para koje je dobio od države kada su ga vratili nazad Nije javna tajna da imaju specijaliziranog advokata ovde u Subotici čija su jedina klijentela carinici.Kolege neće protiv kolega sigurno svedočiti jer prijatelji se uvek poznaju u nevolji.I što je složenija nevolja, to je sortiranje preciznije.

 5. Jebiga tebiga kaže:

  Za par meseci ce biti na slobodi i još će i dobiti odštetu od države tj. častiće ih poreski obveznici

 6. protivsistema kaže:

  NAMESTALJKA KAO I SVE U OVOJ SRBIJI!

 7. cirlicila kaže:

  sta reci mozda su krivi mozda ne

 8. Fux kaže:

  Jel i Risto Radulović ?

 9. Don Milojko kaže:

  Taman su oslobodili dva mesta carinika za Labanovog sina i bratanca,sad kad se vrate sa kursa iz Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR