Uhapšeni Horgošani navodno nisu znali ko je ubica

Dvojica Horgošana uhapšena su u četvrtak posle podne, a oni tvrde da navodno nisu znali šta je ubica Bane Jovanović te večeri uradio u Bečeju i Molu. Uhapšeni Horgošani se terete da su Jovanoviću omogućili da ilegalno preko „zelene granice“ pređe u Mađarsku, a to nije bilo baš jednostavno zbog žičane ograde koju su severni susedi podigli da bi zaustavili ilegalni ulazak migranata. Uhapšeni su, inače, policiji poznati odranije zbog izvršenja raznih krivičnih dela.

Nisu poznate pojedinosti kako je Jovanović posle krvoprolića za koje se sumnjiči da je počinio, dospeo do Horgoša, gde su mu M. P. i T. K. omogućili i pomogli da pređe žičanu ogradu i beg pred srpskim organima gonjenja nastavi u Mađarskoj, a moguće je i dalje u neku od drugih zemalja EU. Pošto je sada evidentno da je napustio Srbiju, za njim će, kako saznajemo, biti raspisana međunarodna poternica.

granica zica bunker (1)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dvojicu Horgošana, M. P. (53) i T. K. (21), i po odobrenju tužioca određeno im je zadržavanje do 48 sati, zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela i nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

U saopštenju MUP-a navodi se da se dvojica Horgošana terete da su Banetu Jovanoviću, koji je osumnjičen da je 20. marta 2016. godine usmrtio Matiju Petrovića (28) iz Mola i ranio pet lica, pomogli da nakon izvršenog krivičnog dela ilegalno pređe granicu s Mađarskom.

U međuvremenu, Jelena Stojkov (29) iz Bečeja, na koju je u nedelju uveče pucao nevenčani suprug, osumnjičeni Jovanović, zvani Safet, preminula je u noći između četvrtka i petka u Urgentnom centru u Novom Sadu.

 

DnevnikKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Ma sigurno nisu, verujte im i dajte im drzavne penzije.

  2. bac vranje kaže:

    mislim da ih treba i odlikovati za borbu protiv kriminala, eto smanjili su broj ubica u Srbiji, samo jos ministar policije da da saopsternje kako su njih dvojica uzorni gradjani i predani u borbi za iskorenjivanja kriminala u Srbiji

  3. zorandjala kaže:

    A sada petogodisnje skolovanje uz prisilni rad. Drzavo pocni da pokazujes uzorke{primere}

OSTAVITE KOMENTAR