Umanjili potrošnju kesa za 74 odsto

Kompanija „Univereksport” je, u okviru kampanje „Recite ’ne’ plastičnoj kesi i nešto dobro će da se desi”, koja je realizovana u svim njihovim prodavnicama, prikupila četiri miliona dinara koje će donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Kako smo saznali, zahvaljujući toj humanitarnoj, ali i društveno odgovornoj kampanji, u svim prodavicama „Univereksporta” u Novom Sadu potrošnja plastičnih kesa smanjena je čak 66 odsto, a najviše je umanjena u Subotici – 74 odsto. I nakon završetka kampanje, u njihovim prodavnicama nastavljena je naplata plastičnih kesa po dva dinara, a kako kažu u toj kompaniji, akcija za NURDOR bila je dodatan podsticaj smanjenju njihove upotrebe.

DnevnikKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  nije prodavcima do zastite zivotne sredine vec samo do dodatnog profita zamislite nekoliko milijona kupaca godisnje x 2 din koliko je to dinara. price za malu decu. nadam se da ce vam se smanjiti broj kupaca bas zbog naplacivanja kesa ja vec ne idem kod vas vec idemo gde se ne naplacuju kese.

 2. Sanja kaže:

  Akcija je bila za svaku pohvalu, ne zanimaju me motivi, zanima me krajnji rezultat, a to je da će se deci pružiti pomoć koja im je neophodna. Ko, šta, kako, zašto – u ovoj akciji nije bitno. Smanjili smo potrošnju kesa i pomogli smo deci. Zašto tražiti nešto ružno, kada možemo u ovom videti nešto dobro?
  Da mene neko pita, a ne pita me, volela bih da se akcija obnovi. Sa radošću smo se naučili nositi platnene kese i videti da račun bez kese odlazi u kutiju za pomoć.
  Eto, to je moja jedina zamerka, zašto se akcija ne produži?

 3. avet kaže:

  Nekada je Univerexport bio jedan od najboljih, otkako su promenili rukovodstvo ili ne znam šta se to desilo tamo, jedno godinu dana unazad, među najgorima su.
  Uđem tamo i izađem skoro praznih ruku.
  Jedva čekam Lidl da otvori, da vidimo kakav će tamo biti odnos cene i kvaliteta.
  Univerexport stalno pravi neke „akcije“, roba od 400 dinara a oni snizili za 1-2 dinara, pa misle da su baš svi sisali vesla, pa mi kao ne znamo šta su akcije.
  Ali ima ko se i na taj 1 dinar upeca.

 4. Anonimni kaže:

  Vidi se da ni vama nije do zaštite životne sredine…

 5. Salamander kaže:

  Konačno neka dobra vest što se tiče himanitarnog aspekta a samim tim se podiže i ekološka svest. Trebalo bi da bude stalno ovakvih akcija.

 6. Marijana Vučić kaže:

  Da se pitam ja
  …ja bi stavila da cena kese bude bar 100 din
  ..zbog onih potrosaca alavih koji su dok se kese nisu naplacivali uzimali sakom i kapom …e ti isti prokleti pojedinci sada nose svu robu u rukama i u zubima ..za sta su ranije uzimali bar 5 kesa …sad kad pitamo da li zele kesu oni odgovaraju ne hvala…. jer ipak razumljivo ubiće ih pisljivih 2 dinara…prokletinje

 7. Dajana kaže:

  Ti si, Marijana, uz duzno postovanje totalno promasila dimenziju ovim komentarom.

 8. vox popoli kaže:

  Najzanimljive je da su pre koju godinu ti isti trgovinski lanci uveli bio razgradljive kese,a sad kazu da to nije bio razgrdljiva nego plasticna kesa i da je sad naplkacuju..e sad razmislite kako vas ti prodavci lazu i varaju kad je u pitanju druga roba

 9. Opusteno kaže:

  ..konacno naplata kesa…kao sto je u celom svetu…ponesite ljudi je**** kesu, torbu, sacor od kuce!

OSTAVITE KOMENTAR