Upis u Školu za osnovno obrazovanje odraslih

U toku je upis u Školu za osnovno obrazovanje odraslih. Nastava se odvija na Otvorenom univerzitetu u Subotici, a u okviru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. Godišnje se upise oko 100 polaznika. Nastava se odvija po novom nastavnom programu koji predviđa izvođenje nastave u tri ciklusa: prvi ciklus pokriva nastavu od prvog do četvrtog razreda, drugi ciklus peti i šesti razred, a treći sedmi i osmi razred.

Polaznici Škole za odrasla lica u Subotici zadovoljni su nastavnim programom. Kažu da su je upisali jer država traži da svi građani moraju imati završenu osnovnu školu, jer je to neophodan minimum obrazovanja.

Otvoreni univerzitet Radnicki Subotica 2

„Prezadovoljna sam. Imamo konsultacije sa profesorima, može da se radi i ide u školu, pošto sam radnik Studentskog centra, malo sam imala vremena , ali sam uspela da završim“, kaže Jelisaveta Mirković (38), učenica.

„Upisao sam sedmi i osmi. Profesorice su dobre, laka je škola nije teška. Upisao sam školu zato što traže i hoću da idem dalje“, dodaje Danijel Dević, učenik.

Tomislav Potkonjak (26), učenik prokomentarisao je: „Država traži da barem imamo osnovnu, ali ja bih i zbog posla da završim“.

Škola prima polaznike koji su navršili 15 godina. Za upis je potrebno poslednje svedočanstvo i Izvod iz matične knjige rođenih.

„Pozitivna su iskustva i smatram da je ova škola potrebna gradu, čak i iz okolnih mesta dolaze da je upisuju. Nastava teče na srpskom i mađarskom jeziku. Interesovanje postoji i ono koji žele da školu završe po skraćennom program mogu za godinu dana da završe dva razreda“, rekla je Klaudija Gubić Šelken, direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Časovi traju 30 minuta, a nastava počinje prvog septembra. Školovanje je besplatno, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na Otvorenom univerzitetu, II polusprat, radnim danom od 8 do 11 i od 16 časova.

 

RTVKOMENTARI

  1. Sanela Ivković kaže:

    Ja bih da se upišem de i kako

OSTAVITE KOMENTAR