Urme za izbeglice

Za pripadnike islamske veroispovesti ovih dana počeo je mesec posta, Ramazan. Tim povodom je zahvaljujući Muftijstvu vojvođanskom obezbeđena humanitarna pomoć u vidu urmi za izbeglice na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija.

Predstavnici humanitarnih organizacija pokušavaju da u mesecu posta, Ramazanu, u potpunosti odgovore zahtevima izbeglica.

izbeglice-muftija-humanitarna-pomoc_660x330

„Oni su tražili prostirke za molitvu i da hrana bude posebna i prilagođena Ramazanu. Mi pokušavamo da im izađemo u susret i da im u mesecu posta obezbedimo sve što je potrebno“, ističe Džunaid Šakeredzi, predstavnik HCIT-a.

Muftija vojvođanski, Muhamed Ziljkić lično sa danas uverio da humanitarna pomoć u vidu urmi koju su dobili od ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata ide na pravo mesto. Ta pomoć je probitno namenjena muslimanima u Novom Sadu.

„Naši vernici su, kada su saznali da smo dobili zahtev od predstavnika UNHCR-a, da imaju potrebu za urmama, zajedno sa nama odlučili da tu donaciju koju smo dobili od ambasade UAE preusmerimo i podelimo onima kojima je najpotrebnija, a to su u ovom slučaju naša braća, odnosno ljudi koji su izbegli iz Sirije i koji traže neki svoj životni put spasenja“, kaže Muftija vojvođanski.

Urme, za pripadnike islamske veroispovesti imaju posebnu važnost upravo u mesecu posta, koji je da podsetimo počeo 6. juna, a završava se 5. jula. Tokom Ramazana obavezan je post i to se smatra jednim od stubova islama.

 

RTVKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Ramazan Šerif Mubarek Olsun.

  2. Uverio se kaže:

    Lično se uverio da urme idu na PRAVO MESTO! Ha-ha-ha. P jesu li otišle? I izašle na pravom mestu? Mislim, urme. A onaj kao poslanik traži u Skupštini da ima kabinet za molitvu i specijalnu hranu u restoranu! Kako će inače da bude poslanik? Pa pošaljite mu urme, da insan ne pregladni.

OSTAVITE KOMENTAR