Uskoro Dead Lake Horror & Wine Festival

Nakon zapažena prva tri izdanja (2017, 2016, 2015) sada već tradicionalni, ove godine četvrti po redu

Nakon zapažena prva tri izdanja (2017, 2016, 2015) sada već tradicionalni, ove godine četvrti po redu Dead Lake Horror & Wine Festival održaće se od 20. do 22. septembra pod sloganom „Noći horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera  Palić.

Ovoga puta festival će biti kraći, samo tri dana, ali samim tim i efektniji- najavljuju organizatori. Prošlogodišnje izdanje dokazalo je da i u Srbiji postoji verna publika žanra i da festival ovakvog tipa nikako ne sme posustati.

Maksim Aleksandar, ovogodišnji dobitnik nagrade „Bela Lugoši“ Dead Lake Horror & Wine festivala za izuzetan doprinos horor umetnosti, je direktor fotografije na mnogobrojnim horor hitovima i jedan od najcenjenijih evropskih direktora fotografije.

Posle velikog uspeha debitanstskog filma „Krvava romansa“, na kome je Maksim sarađivao sa rediteljem Aleksandrom Ažom, radio je na velikom broju horor filmova: „Brda imaju oči“, „Ogledala“ (sa Kiferom Saterlendom u glavnoj ulozi), „Sajlent Hil 2: Otkrovenje“, „Manijak“, „Ludaci“, „Katakombe“, „Anabel 2: Stvaranje zla“ i mnogim drugim, i svi su bili veliki internacionalni hitovi.

Maksim Aleksandar je sarađivao sa Vesom Krejvenom na segmentu antologijskog filma „Pariz, volim te“, koji je bio u selekciji Kanskog festivala. Časopis Variety ga je 2006. godine uvrstio na listu 10 direktora fotografije od kojih se mnogo očekuje. Početkom sledeće godine izlaze novi filmovi na kojima je radio, holivudski super-herojski blokbaster „Shazam!“, kao i novi film Aleksandra Aže „Crawl“, koji se trenutno snima u Beogradu.

Poslednji film na kojem je radio je horor hit „Opatica iz pakla“, deo filmskog serijala „Prizivanje zla“, koji će početi premijerno da se prikazuje u bioskopima od 6. septembra. Film je širom sveta pre prikazivanja dobio epitet „najstrašnije horor priče“, a ovoga puta priča se nastavlja u Rumuniji, u kojoj se sveštenik iz Vatikana, istražujući samoubistvo časne sestre, suočava sa demonskom silom koja teroriše ljude.

 KOMENTARI

  1. Zrtva Stecaja kaže:

    Prvo treba da se organizuje „Ded kompanis and bankruptcy“ festival, da se narod upozna sa epskih lopovlukom pod nazivom stecaj koji se zbio u Agrokombinatu I mnogim drugim starim jugoslovenskim gigantima, kada smo mi mnogi ostali bez posla a stecajni upravnici napunili dzepove. Ne treba puno novaca, dovoljno je samo postaviti jednu monografiju fotografija I razglas preko kojeg cemo vlasti ispitivati neumorno sta se desilo. E to je pravi horor, a ne kakvi filmovi.

  2. roland kaže:

    @zrtva stecaja

    *dead companies

OSTAVITE KOMENTAR