Uskoro završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Subotici

Ministarstvo sporta Srbije saopštilo je da se uskoro završava jošš jedan u nizu projekata na poboljšanju sportske infrastrukture u Srbiji – na Gradskom stadionu u Subotici, koji je izgrađen 1936. godine a renoviran 1978. godine, za mesec dana biće gotovi radovi na rekonstrukciji atletske staze, svlačionica i sanitarnih prostorija.

gov.rs

„Nakon 40 godina Subotičani će dobiti prelep renoviran stadion, jedan od najmodernijih u Srbiji i regionu, renoviranu atletsku stazu koja ispunjava zahteve međunarodne atletske federacije za takmičenja međunarodnog ranga. Staza će imati osam traka za trčanje, kompletno nova atletska borilišta za daljinske skokove, jamu za stipl i krugove za bacanja, uz kompletnu zamenjenu travu sa drenažom“, kaže se u saopštenju.

gov.rs

Navodi se i da se u svlačionicama i sanitarnom čvoru završava zamena svih podnih i zidnih obloga, unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije, a urađena je i zamena spoljnog voda kanalizacije do postojećeg sabirnog, revizionog šahta.

Za potrebe renoviranja ovog stadiona Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 67.040.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Zoran kaže:

  Po čemu če stadin biti “ prelep “ i “ jedan od najmodernijih u regionu „? Da li mi pričamo o istom stadionu ?

 2. Pepinyo kaže:

  A tribine kad dolaze na red !!! I to su ocajni !!!

 3. S&S kaže:

  @Zoran
  U odnosu na ono na šta je ličio sigurno je da će biti lep. Da će biti najmoderniji u regionu, sigurno neće. Ono ,,prelep˝ i ,,najmoderniji˝ koriste samo da bi sebi podigli nivo.

 4. djordje kaže:

  Samo neka je neko konačno uredio i teren i atletsku stazu. Bravo !

 5. čekaj malo kaže:

  Pa zar nije bilo reči da će boja a.staze biti svetlo plava?

OSTAVITE KOMENTAR