Uskraćena sloboda kretanja za političke neistomišljenike

Funkcioneri Subotičkih Dveri su nedavno imali neprijatno iskustvo kada im je u jednom od gradskih kafea prišao odbornik SNS-a u Skupštini grada Subotice i pretećim tonom upitao: ,,Šta je, došli ste da nas špijunirate?!,,

Dveri  nisu zainteresovane za metode SNS-a,  špijunažu, podmetanja, klevete, hajke i demonstraciju sile. Nasuprot tome, i te kako smo posvećeni razotkrivanju konkretnih kriminalnih radnji, proveri sumnji građana u nameštene tendere, borbom za prava svih građana Subotice, od prava na rad i poštovanje Zakona o radu do prava na zdravu životnu sredinu. U proteklih godinu dana upoznavali smo građane sa zloupotrebama vlasti,  ali zbog medijskog mraka koji vlada u Subotici, za sada nismo doprli do svih i prinuđeni smo da to činimo u direktnom razgovoru u svim delovima grada.

Ponašanje nosilaca SNS politike  u Subotici samo potvrđuje da je ova vlast bahata, da ima šta da krije i da pojedinci sebi daju za pravo da se izdignu iznad zakona. Kako odbornik gradske skupštine sme sebi da dozvoli tako nasilničko ponašanje?  Da li to znači da se politički neistomišljenici mogu kretati samo gde im SNS dozvoli?  Ako im smeta prisustvo političkih neistomišljenika mogu to na sednicama Skupštine grada i da ozakone, kao i sve druge neregularne odluke, jer imaju većinu. Od SNS nasilnika neće biti iznenađenje ukoliko odluče da javna mesta obeleže nalepnicama sa porukom: ,, Dozvoljeno samo za članove SNS-a!,, .

Dveri javno postavljaju pitanje odboru SNS-a u Subotici:

,,Da li je  stav stranke SNS u Subotici da su njihovi članovi važniji od  ostalih građana? Da li je njihova licemerna borba za ljudska prava selektivna i rezervisana samo za njihove glasače? Da li je sloboda kretanja koja je garantovana Ustavom Republike Srbije garantovana svim građanima ili je Subotički SNS pronašao drugačije tumačenje Ustava RS, kao uostalom i za mnoga druga pitanja?

Posle nemilog događaja koji se desio sa gradonačelnikom i njegovim stranačkim kolegom  i licemernog izvinjavanja  građanima Subotice i Srbije,  bar na trenutak smo pomislili da bezbednost građana Subotice više neće biti narušavana od strane SNS nasilnika. Nakon sedam godina na vlasti i slušanja kako je za svu evidentnu propast kriva bivša vlast, gotovo smo poverovali  u neki stidljivi početak političke zrelosti vladajuće stranke, transparentnosti, uvažavanja mišljenja i drugih aktera na političkoj sceni Subotice.  Da Subotica bude kao što je i bila, grad multikulturalnosti ali i grad tolerancije.

Dveri Subotice neće uzmicati pred lokalnim „naprednim“ kadrovima. Trudićemo se da građanima ukažemo na prava rešenja za bolji život, na zloupotrebe zakona, Ustava i sve ono što ova vlast radi na štetu naroda, a na svoju ličnu korist. Borićemo se za svačije pravo da može da se slobodno kreće i iznosi svoj stav.KOMENTARI

 1. SISTEM TE LAZE, NEVERUJ STA TI KAZE kaže:

  Opet prazane prica..uradite vec nesto,pokazite se na delu!!! Ajde pokreninite vec jednom slucaj Elektrovovjovdina o kojim se pisali ako imate mu.a ili ste pisete saopstenja !!

 2. Megille kaže:

  Napred Srbi ne dozvolimo da nas ugnjetavaju i da nam izvlaće novce iz đepova njihova Javna Preduzeća sa izmišljenim i neizvršenim uslugama…

 3. Bradati Anonimus kaže:

  Pripadnici vlasti u Subotici se ponašaju tako zato što su uvek bili takvi. Kafanske tabadžije, grabljivi carinici, policajci otpušteni iz službe, izbacivači i sličan soj ljudi.
  Subotičani su ih birali na izborima, podržavaju ih Mađari (SVM) i sad, šta se može. Sputi glavu, ne gledaj ih u oči i ne pravi nagle pokrete.

 4. Radoslav kaže:

  Ko je to bio? I ako je tako sto uradio imate institucionalne metode i nacine resavanja problema. Saopstenje to nije. Na kraju, postupak pojedinca, ako se uopste i desio, krpiti celoj stranci je bedan. Pa sta reci za one vase sto tuku novinarke ili za Boska sto javno mlati Martinovica? Je l to ta vasa miroljubiva i na principima zasnovana politika?

 5. Posmatrač kaže:

  Veoma mi je poznato njihovo bahato i nasilničko ponašanje. Treba im uzvratiti istom merom oko za oko, zub za zub.

 6. da budemo jasni kaže:

  U državi država uz legitimnu vlast još jedna vlast uz policiju i uz vojsku parapolicijske i paravojne formacije. Batinaša ima posvuda -starce obmanjuju, prost narod zastrašuju, bitange slične sebi privuku sebi za debele pare..

 7. Boban kaže:

  Prihvataju jedino one koje misle i rade kao oni…maltretiraće i pretiće svkom ko otkriva njihove lopovluke. Srbi u SNS-u, dokle mislite da uništavate Srbiju?

 8. Pantelija Topalović kaže:

  Od „Dveri“ čovek može da čuje samo budalaštine. Alo, ljudi iz „Dveri“, imate li tamo nekog pametnog? Prošlo saopštenje je bila totalna glupost, a sada stiže novi biser. Koja debilčina je smislila ovako „argumentovano“ saopštenje bez imena i prezimena? I sa kojim ciljem?! Odbornici su javne ličnosti i nisu maloletni, pa ne vidim razlog da se ime ne obelodani i da cela stvar dobije trunčicu istinitosti

  Krajnje je vreme da uredništvo ovog sajta povede malo računa o „vestima“ i o komentarima. Pucaju živci normalnom svetu dok svakodnevno čita baljezgarije, pa eto i sam više ne biram reči…

 9. Raspop Teodosije kaže:

  Izvini Pantelija, ja sam Subotičanin pa ne razumem sve planinske dijalekte. Šta to znači „baljezgarije“? Jel se tako u tvom selu zove svečani ručak za tvoju familiju?

 10. krass1 kaže:

  @Boban. Unistavace Srbiju sve dotle dok vecina koja odlucuje u SNS- u budu Srbi koji su od pocetka 90-tih dosli iz BiH i Hrvatske. Dokle god njima ovde bude dobro unistavace i dalje, a potom ce otici dalje. Jer njima Srbija ne znaci nista. Osim da im bude ,, krava muzara“. I ako se domaci zivalj ne probudi ( pri tome ne mislim samo na Suboticu nego na Srbiju uopste) ode nam Srbija u tri p…m.

 11. da budemo jasni kaže:

  PANTELIJO-Tebi su baljezgarije saopštenja slobodnih medija? Ajde pametni čoveče kom je muka od svega deder mi reci koji mediji da ti ne morim „mozak“ ostaćemo na Subotici -smeju da objavljuju saopštenja opozicije?
  „“““““Krajnje je vreme da uredništvo ovog sajta povede malo računa o „vestima“ i o komentarima. Pucaju živci normalnom svetu dok svakodnevno čita baljezgarije, pa eto i sam više ne biram reči…“““““
  Ma nemoj da nisi izrevoltiran??? Ovako se polgarmešter izvinjavao da je eto bio ispprovociran. I još pretiš li i li šta? pišeš da je krajnje vreme da uredništvo povede računa o objavama. Čuvaj ti to malo sive mase i poseti vokabular..

 12. Su Du kaže:

  @krass1
  Ne slažem se sa vašim mišljenjem. Ja sam iz Hrvatske došao 90-ih i nikad nisam glasao ni za SNS ni za SRS. U samom vrhu SNS-a je jako mali broj Srba koji su 90-ih došli iz Hrvatske. Uostalom ko je „otac“ SNS-a? Tomislav Nikolić iz srca Šumadije. Pogledajte odbornike SNS-a u Subotici. Ima ih sa svih strana pa i iz Subotice naravno. Iz Hrvatske ih je malo ili ni jedan. I još jedna stvar, i u Subotici je Vučić dobio ogroman broj glasova i to svih nacija a ne samo Srba. A što se tiče ovog slučaja, izgleda da oni svi, od vrha države pa do lokala imaju zadatak da narodu uteruju strah. Pokušavaju uništiti svako drugačije mišljenje, a Dveri iz Subotice se izgleda ne plaše.

OSTAVITE KOMENTAR