Vasin: Vučić se kiti tuđim perjem

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se “kiti tuđim perjem” i sebi prisvaja zasluge za pojedine strane investicije, iako ih je realizovala vlada koju je predvodila Demokratska stranka.

Subotica, 3. septembra 2015 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic i izvrsni potpredsednik "Svarovski profesenel" Taro Nordhajder na svecanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije Svarovski (Swarovski) u Subotici. Premijer Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao je danas svecanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije Svarovski (Swarovski) u Subotici, porucivsi da je ulaganje vlade u tu fabriku od 2,75 miliona evra ulaganje u nasu buducnost, buducnost Subotice i svih nasih gradjana. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb
Vasin je u saopštenju za javnost naveo da jučerašnje Vučićevo otvaranje pogona „Svarovski“ u Subotici predstavlja “kićenje tuđim perjem”, jer sadašnja Vlada Srbije nije imala nikakav doprinos u dovođenju ovog investitora.

On je podsetio da je zahvaljujući aktivnostima Vlade Srbije u martu 2012. godine potpisan ugovor, u prisustvu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, o dolasku „Svarovskog“ u Suboticu.

“Nakon toga, Pokrajinska vlada je veoma značajno pomogla izradu planske dokumentaciju za izgradnju fabrike i sve je to rezultiralo time što se fabrika danas otvara. Ali, otvara je predsednik vlade čija vlada nije imala nikakav doprinos u dovođenju ovog stranog investitora“, kazao je Vasin.

Vasin je podsetio da je Vojvodina nosilac priznanja prestižnog „Fajnenšel tajmsa“ kao najatraktivniji region srednje veličine u privlačenju stranih investicija i dodao da je u Vojvodini realizovano više od 45 odsto svih stranih investicija u Srbiji, među kojima je i kompanija „Svarovski“.

„To nije prvi put da Aleksandar Vučić otvara pogone u Vojvodini, iako njegova vlada do sada na teritoriju Vojvodine nije dovela ni jednu značajnu stranu kompaniju, i sve što je otvarano su kompanije koje su dovedene u vreme vlade Mirka Cvetkovića i zahvaljujući aktivnostima Pokrajinske vlade“, rekao je Vasin.

 

Mirović: Pokrajinska vlada nema zasluge za otvaranje pogona Svarovskog

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da Pokrajinska vlada “nema nikakvog učešća” u realizaciji značajnijih investicija u Vojvodini.

“Našoj javnosti je više nego jasno da Pokrajinska vlada nema nikakvog učešća u realizaciji značajnijih investicija u Vojvodini, kao što nema ni u realizaciji investicije kompanije Svarovski u Subotici”, naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

Igor Mirović je naveo da je Vučićeva vlada od početka aktivna u realizaciji investicije kompanije Svarovski, od polaganja kamena temeljca do finansijske pomoći.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Vladi Srbije smanjen je broj nezaposlenih, beleži se rast bruto društvenog proizvoda, stabilizovane su javne finansije i svi drugi ekonomski parametri koji su, kako je ocenio, za vreme Demokratske stranke bili poražavajuće negativni za državu i društvo.

(Autonomija)KOMENTARI

 1. jasso kaže:

  Ovaj Mirovic nema pojma ni ocemu,pa vasa vlada je samo uradila to da je smanjila penzije i plate i vec trcu godinu ne povecava penzije,cak ni za taj jedan posto,koliko su iznosila povecanja prije,a sada velikodusno obecavate da cete posle toliko vremena cak za dva posto da povecate penzije,naravno ako MMF dozvoli,Mirovicu ako si ti glup pa ne vidis dalje od premijerovog dupeta,narod nije glup da ne vidi sta radite…

 2. neca kaže:

  Narod nije glup ali ako jednom glasaš za onoga ko te vuče u ambis, gleda te u oči i smeje se, može se pripisti neznanju, neiskustvu, naivnošću, ali ako se to ponavlja- bolje nismo ni zaslužili, mazohisti smo!

 3. stormwatch kaže:

  Ovo je sramota sta se radi. Covek cija je partija glasala za zabranu i protiv ovakvih investicija, odjednom dolazi da „otvori“ nesto sto je prethodna vlast sa sposobnim kadrovima u stvari dovela u Srbiju – Suboticu.

 4. Subotičanin kaže:

  Svejedno je narodu.
  Kada ga pita „Kako živite?“, a odrani narod bez zuba i asfaltiranog puta do kuće kaže: „Nikad bolje!“
  Odoh ja…

 5. subotičanin kaže:

  Niste zaslužni ni jedni ni drugi … svi ste isti, jedan gori od drugih.

 6. Kertvaros kaže:

  Predsednik vlade izgleda nije shvatio da postoji dresscode obligatan za odgovarajucu priliku. Otvaranje jedne fabrike ili pogona je oficijelni akt i njemu se ne prisustvuje odeven kao na izlet u slobodno vreme ili bavljenje nekim privatnim hobijem. Takvim kostimiranjem u kakvom se je pojavio u Subotici nije samo izblamirao sebe nego i zemlju koju je pretstavljao kao njen zvanicnik.

 7. Posmatrač kaže:

  Čisto da se zna….kad god Vučić otvori po drugi ili treći put jednu te istu fabriku u Subotici, Pazovi ili Zrenjaninu, raja dole u Srbiji misli da je on zapravo otvorio još jednu u nizu potpuno novu fabriku. Eto, bar jednom mesečno otvori neku…

  Neki poznanici me tako pitaju: „pa šta je to kod vas, već 15 novih fabrika otvorili?“, a ja njima lepo objasnim da se trenutno ne gradi ni jedna, a da je u periodu od 2010-2014. izgrađeno njih ukupno 5. Al propaganda putem medija je čudo.

  Mada slično su radili i prethodni… setite se Inđije i Zrenjanina tamo 2007-2008, sve je to isto tako bio naduvan balon poput ovog našeg sada.

 8. Megille kaže:

  Radit će ovaj narod i za šaku pirinča , Vućić zna kako to treba. I tile je bio maher ali ovaj njegov učenik je doktorirao…na temu prodavanje magle.

 9. S&S kaže:

  Mutibarić prvo navratio na buvljak da se pristojno obuče (po svom ukusu), pa otišao da se sretne sa ljudima iz sveta i otvori fabriku protiv čije izgradnje su svi njegovi glasali.

 10. stormwatch kaže:

  Smeju vam se u lice narode!

 11. Dorfer kaže:

  @ stormwatch .ma narod je marva; juče ih je terao u rat ,bio je jedan od glavnih ratnih huškaća,pretio novinarima koji su ga kritizirali. Al eto čovek se promenio uvidio svoje greške. Ali odgovornost bre nije hteo prihvatiti-jednostavno je promenio kabanicu da bi spasio svoju kožu da ne završi na šiljku…

 12. stormwatch kaže:

  @Dorfer?

  Molim???! Pa nisi valja toliko naivan da poverujes da se promenio? I nije narod marva nego je veoma naivan, zaplasen i umoran od dijabola koje su svojim dezinformacijama i kreirale taj bolesni sistem devedesetih. Eno u drugoj temi ja ispao budala jer sam svim srcem bio protiv Milosevica i svih njegovih „saradnika“ i navodno prodajem EU price. Ja sam i danas sam protiv SVIH koji su bili milosevic i sledili njegovu politiku, jer nas je ona i dovela u ovo stanje, od cele duzine devedesetih godina 20. veka koje su zavrsene uz vatromet, pa posle od 12. Marta 2003.

OSTAVITE KOMENTAR