Večeri džeza

U nedelju uveče završen Jazzik u Subotici, koji je po deveti put održan na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta.

Festival Jazzik tesno sarađuje sa džez odsekom Muzičke škole. Učenici svake godine imaju priliku da se predstave i da nastupaju zajedno sa svetskim zvezdama.

rtv pannon

 

Od prvog tona Boglarka Levai zaljubila se u džez muziku. Učenica odseka za džez klavir u subotičkoj Muzičkoj školi želela bi da nastavi školovanje na nekom fakultetu u inostranstvu. „Klasičnu muziku sam svirala desetak godina i nakon toga sam se srela sa džezom i jako mi se dopao pa sam i u srednjoj školi odabrala džez“.

Festival koji je nastao u subotičkom „Sax“ klubu organizuje se već deveti put sa velikim uspehom, a obogaćen je pratećim programima, majstorskim radionicama.

„Svake godine organizujemo posebne majstorske radionice, i kod nas je običaj da se svaki džez učesnik pozabavi muzičarima i da ovde može da se uči. To je odlično jer izoštravaju osećaj za džez i tehnike improvizacije. Važno je i da je nakon svakog festivala njegov bitan deo jam session“ kaže Gabor Bunford, umetnički rukovodilac Jazzika u Subotici.

U nedelju uveče nastupila je beogradska grupa „Manivi“ Ivane Vukmirović, kao i argentinski trio Gabriela Palačija zajedno sa učenicima subotičke Muzičke škole.

 

RTV PannonKOMENTARI

  1. Znamo se kaže:

    Jeftina animacija za va već otupljene i nesvesne palanačke mase organizovana kako bi se skrenula pažnja sa pozadinskih ključnih zbivanja koje orkestriraju DE-HR komunisti kako bi nastavili sa instalacijom nove masonske stvorevine „Nova Austrougarska“. Naravno, u tome im sve pomaže agentura odavno prisutna na ovom portalu koja dezavuise, zavarava, i širi besmislice na ovom portalu. Njima komanduje jedna hebrejska žena visokog ranga. Stihija nekulture nadolazi sve više. Ko želi da se probudi iz nesvesti neka istraži pravu zabranjenu muziku…

    https://www.youtube.com/watch?v=L7p_C9OlN40

    Muzika nije u bukvalnom smislu cenzurisana I zabranjena, nego zbog godina podsvesnog programiranja od strane judeomasonskog DE-HR lobija, prosečnom nesvesnom palančaru će melodija biti zgražavajuća. Samo intelektualni u duhovni magovi kao što sam ja, nisu podležnji njihovom ispiranju, te mogu slobodno da uživaju u čari ovih anđeoskih taktova.

  2. Hrvoje Macanović kaže:

    Ja takvim intelektualnim i duhovnim magovima mogu da preporučim jednu specijalizovanu ustanovu… Tamo će čike u belom pažljivo saslušati sve što imaš da kažeš… Ako ti ne budu mogli pomoći, držaće te na sigurnom da ti ne naudi neko od nas prosečnih i nesvesnih … 🙂 Bem ti budalu

OSTAVITE KOMENTAR