Veliki kamioni prave štetu u uskim ulicama

Veliki kamioni prave štetu u uskim ulicama u okolini alternativnog putnog pravca za Kelebiju. Drumske krstarice i pored jasno istaknutih znakova zabrane skreću u ulice koje su zbog izgradnje Kolektora 2 zatvorene za saobraćaj zbog čega na alternativni put moraju da idu kroz manje uske ulice. Iza njih ostaju posledice na putu i okolini, a građani postavljaju pitanje ko je za to odgovoran i ko će te posledice da sanira.

ulice

Razrovani travnjaci, polomljen beton i ivičnjaci, iščupana stabla. Sve kao posledica ovoga – i pored jasno postavljenih znakova da je Preradovićeva ulica zatvorena za saobraćaj, drumske krstacije nastavljaju pravo, vođeni navikama ili zbog toga kako im navigacija sugeriše. A kada se i stvarno uvere svojim očima da dalje ne može onda skreću u manje ulice, poput Georgi Dimitrova i Iriškog Venca, čijim stanovnicima ne preostaje ništa drugo nego da broje kamione i gledaju štetu koja iza njih ostaje. Takođe, postavljaju pitanje – ko će sve ovo da sanira? I kada?

Nadležni iz JKP Vodovod i Kanalizacija su juče, nakon pritužbi građana, još jednom sa saobraćajnom policijom obišli ceo alternativni pravac kretanja vozila nakon zatvaranja dela Karađorđevog puta zbog izgradnje Kolektora. Kako bi se ovakve situacije izbegle, na nekim mestima signalizacija je dodatno “pojačana”, dok je na drugim dopunskim znacima jasno istaknuto da je zabranjeno skretanje kako se ne bi ponovo desilo da teški kamioni ili međunarodni autobusi skrenu u uske ulice.

Ukoliko se ova problematika nastavi, nadležni najavljuju dalje korekcije ove alternativne maršrute i mole građane za strpljenje jer je zatvaranje izazvano zbog izgradnje Kolektora 2, projekta na čiju realizaciju se čekalo dugi niz godina i za koji se smatra da je od velike važnosti.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  Ne brinite nista, najavili su zavrsetak Y-kraka. Kako nam sve dobro ide, sigurno ce ga zavrsiti pre zavrsetka radova na Kolektoru 2 i kamioni vise nece ici kroz grad.

 2. knjiski_moljac kaže:

  Spominju Georgi Dimitrova i Iriškog venca. Ali ni Gajeva ne prolazi bolje. Šleperi se mimoilaze tako što se jedan od njih pomeri na neko proširenje, ako ga uopšte ima. Ispred moje kuće su takođe izrovali zemlju i naneli blato na prilaz. A da ne pričam da ti treba 2-3min da pređeš sa jedne strane ulice na drugu. Kao da živim na Somborskom putu u pijačne dane a ne Gajevoj. Ni o školarcima koji baš tu moraju da prelaze ulicu se nije razmišljalo.

 3. Pravdoljub .. kaže:

  Nadležni obilaze dok putnici prolaze, neznajući većina ni gde će izići. Subotica grad na pragu Evrope nije u stanju da obvezbedi makar privatnu agenciju za obezbeđenje da njihovi redari usmeravaju kamione. Ako već nema dovoljno policije da bi se obezbedila normalna frekfencija saobraćaja. Porez plaćamo za?????

 4. Ivica kaže:

  Ne vidim čemu ulepšavanje stvarnosti kroz vest.

  SIGNALIZACIJA NIJE JASNO POSTAVLJENA, SIGNALIZACIJA SE NE POSTAVLJA NA METAR VISINE I TO NA SAMOM SEMAFORU!!! Dovoljno je da se nađe jedan autobus ispred kamiona i vozač taj znak neće videti.

  Živim u spomenutoj ulici, a Gajevom prolazim svaki dan… za mesec dana ovde neće biti ni travnjaka, ni ivičnjaka, a ni asfalta (bar ne čitavog). Štetu svi znamo da niko neće sanirati, ni ne nadamo se.

 5. stormwatch kaže:

  Napredno!

 6. bac vranje kaže:

  @ pravdoljub
  Kako nema dovoljno policije?? Ko to laze?? Zar sam ministar policijenije rekao da ima i viska 1500 policajaca ili mozda laze??Znaci ima ih dovoljno samo ih mrzi raditi na ulici vec lepse je u toploj kancelariji!!

 7. Pravdoljub .. kaže:

  Bać Vranje. Očigledno da ih nema. Ko laže neznam. Da li su neradnici ili nisu e ni to neznam,držim se svojeg kursa koji sam samome sebi jasno zacrtao. No postoji i taj sektor unutrašnje kontrole,pa treba se raspitati imate broj negde na FB-u.

OSTAVITE KOMENTAR