Veslaćemo do olimpijske medalje

Na Olimpijskim igrama u Londonu učestvovaće dva Subotičanina. Uz biciklistu Gabora Kasu, tu će biti i veslač Nenad Beđik, koji će nastupiti u dvojcu bez kormilara sa Nikolom Stojićem. O svojim ciljevima i nadanjima na najvećoj sportskoj smotri, ali i o sportskim počecima u Veslačkom klubu „Palić” pričali smo sa Nenadom Beđikom.Učestvovati na Olimpijadi čast je za svakog sportistu. Kada je saznao da će imati priliku da predstavlja svoju zemlju u Londonu, za Nenada je to značilo ispunjenje sna, ali i priliku da pokaže koliko može.

 

– Kada sam od selektora veslačke reprezentacije saznao da ću nastupiti na Olimijskim igrama, znajući koliko sam uložio za kratko vreme, moja sreća je u tom trenutku bila ogromna. San svakog sportiste je da učestvuje na tako velikoj smotri i da bude najbolji. U tom trenutku se pola mojih snova ostvarilo—priča Beđik, student Fakulteta fizičke kulture, koji brani boje VK „Partizan”.

 

Pripreme za Olimpijadu počele su u novembru prošle godine, kada se radilo u Kotoru i Izraelu.

 

– Završne pripreme, koje traju oko dve nedelje, se odvijaju u Sloveniji na Bohinjskom jezeru. Odatle ćemo i otputovati za London. Zimske pripreme su najobimnije i dnevno u proseku treniramo oko šest sati. Poslednji deo priprema, pred takmičenje je više posvećen podizanju forme i priprema za samu trku. Radimo po četiri sata dnevno i ti treninzi su malo zahtevniji i intenzivniji.

 

Ovaj dvojac na osnovu rezultata koje su imali u prethodnom period veruje da u Londonu može da se bori za medalju. Ukoliko odveslaju, onako kako planiraju, medalja će biti kruna njihovog rada.

 

– Na Olimpijadi prvi put učestvujem, ali očekujem da se plasiramo među prva četiri čamca. To je naš cilj i verujem da možemo da ga ostvarimo. Sa vremenom od 6 minuta i 24 sekunde, koliko i mi idemo u ovom trenutku, imamo velike šanse da se borimo za neku od medalja. Olimpijske igre se održavaju u srcu veslačkog sporta i verujem da će na veslačkim takmičenjima biti mnogo publike, jer Englezi izuzetno poštuju ovaj sport.

 

Karijeru je započeo u VK „Palić” gde ga je otkrio Ferenc Purucki. Nakon četiri godine, put ga je odveo u Beograd i VK „Crvenu zvezdu”.

 

– U Zvedi sam bio šest godina, ali sam odlučio da pređem u VK „Partizan” kako bih usavršio svoju formu i približio se ostvarenju cilja na Olimpijadi. Kao junior sam bio šesti na Svetskom prvenstvu u dublu i dvostruki balkanski prvak, a kao senior sam bio sedmi na Evropskom prvenstvu, i dva puta šesti na Svetskom kupu ove godine. Nastup na Olimpijadi je još jedan u nizu mojih uspeha – kaže Beđik.KOMENTARI

 1. Petar11 kaže:

  Svaka cast za Nenada…nije ni cudo onda sto ga ne vidim na faxu 🙂

 2. Marijana Bedjik kaže:

  Najponosnija sestra na svetu!
  Svi da navijate za moga brata! 

 3. Sonja Bedjik kaže:

  To je moj sin! 😀

 4. Anonimni kaže:

  drzimo palceve tebi i Kasi na olimpijadi. mi smo skromni stoga „vazno je ucestvovati“ a ako nesto i donesete tim bolje.

OSTAVITE KOMENTAR