Veži pojas – sačuvaj život

Dana 28. maja 2016. godine, u periodu od 10 do 16 časova, biće održana manifestacija koja je usmerena na saobraćajnu edukaciju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja.

simulacija
U okviru manifestacije prisutni će moći da se sami uvere kakvi su efekti sudara vozila, čak i pri minimalnim brzinama od 8 i 12 km/h (strma ravan), koliko su smanjene sposobnosti upravljanja motornim vozilom u alkoholisanom stanju (pijane naočare), kao i da vide simulaciju pružanja prve pomoći prilikom saobraćajnih nezgoda i prezentaciju opreme saobraćajne policije koja se koristi prilikom saobraćajnih kontrola i uviđaja.

Planirana lokacija za strmu ravan i pijane naočare je prostor ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću (kod Plave fontane), a za prezentaciju opreme saobraćajne policije koja se koristi prilikom saobraćajnih kontrola i uviđaja prostor između Gradske biblioteke i Zelene fontane.

Kako je već navedeno, u sklopu manifestacije će biti prezentovani:
– strma ravan – u organizaciji AMSS- CMV doo Beograd;
– pijane naočare – u organizaciji AMSS- CMV doo Beograd;
– simulacija pružanja prve pomoći prilikom saobraćajnih nezgoda – u organizaciji Crvenog krsta;
– izložba opreme saobraćajne policije – u organizaciji MUP RS PU Subotica.

Manifestaciju pod nazivom „Veži pojas – sačuvaj život“ organizuju Savet za bezbednost saobraćaja na lokalnim putevima i ulicama u naseljenim mestima Grada Subotice, AMSS- CMV doo Beograd, Crveni krst Subotica i Policijska uprava Subotica.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR