Vinski maraton proširuje sadržaj – Vojvodina cheese fest na Paliću

U okviru manifestacije Vinski maraton, 22. septembra na Paliću, prvi put će biti organizovan i Vojvodina Chesee Fest u saradnji sa Balkan Cheese Festivalom. Ideja je predstavljanje autentičnih sireva Vojvodine i  potpune harmonije koja vekovima vlada između vina i sira.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji. Nakon uspešnog predstavljanja Vinskog maratona na Beogradskom maratonu, organizatori žele da novim sadržajima svim posetiocima pruže još više uživanja i zabave.

Vojvodina ima dugu tradiciju pravljenja sireva i neki od sireva koje proizvode vredne ruke iz svih krajeva Vojvodine imaju svoje prepoznatljivo mesto na stolovima poznavalaca sireva i van granica naše zemlje. Na festivalu će učesnicima Vinskog maratona na okrepnim stanicama i u degustacionoj zoni biti posluženi neki od najboljih i najpoznatijih sireva proizvedenih u Vojvodini.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka i Trka uživanja, a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik. Na sajtu manifestacije, možete pronaći aktuelne cene za učešće u trkama. Uz pomoć partnera manifestacije omogućili smo da cene budu mnogo niže nego što su na maratonima ove vrste u svetu.

Prošle godine je po prvi put u Srbiji bila organizovana Vinska trka, na kojoj je učestvovalo više od 1.000 trkača. Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

 

 KOMENTARI

 1. SuperHik kaže:

  Ovaj vinski maraton bi mogao biti još interesantniji, ukoliko bi svi trkači iznad 18 godina pre starta morali popiti barem pola litre vina.
  Pa onda može da krene muzika a sireve bi mogli da probaju samo oni koji stignu na cilj.

 2. ludak kaže:

  Vinski festival ili vinski maraton treba da se odrzava u Subotici, na gradskoj setalistu sa puno tezgi kao sto je u Segedinu. Na palicu je jako mala posecenost ovih festivala.

 3. djomla kaže:

  U Subotici postoji Suboticki polumaraton koji sve bolje funkcionise i koje ce ove godine biti mnogo organizovaniji i bolji.

  Vinski maraton treba da bude tamo gde se pravi vino, a ne u Subotici.

  Ova dopuna sa sirom deluje kao dobra ideja.

 4. ffilozoff kaže:

  Dobra ideja,vino,sir…Ja bi dodao i vojvodjansku sunku,pa nek trce ljudi….

OSTAVITE KOMENTAR