Više od 700 građana žalilo se na račune za odvodnjavanje

Više od 700 građana obratilo se Zaštitniku građana zbog neispravnih rešenja o naknadi za odvodnjavanje, i to za svega deset dana, koliko je prošlo otkad su rešenja počela da pristižu na adrese Subotičana. Zaštitnik građana poručuje da još uvek nije kasno da se podnese prigovor, i poziva građane da se obrate Kancelariji.

Dva su problema oko naknada za odvonjavanje: prvi je nastao zbog neažurnih podataka koje je Poreska uprava dostavila Javnom preduzeću „Vode Vojvodine“ u čiju nadležnost je prešla naplata ovih naknada, objašnjava Zaštitnik građana.

Međutim, drugi je problem znatno veći, a tiče se obaveštenja o prethodnom dugu, napominje Marosiuk. Ovo obaveštenje, navodi,  ne sadrži podatke ni od kada je dug, ni osnov, kamatu, kao ni kako se došlo do iznosa koji bi trebalo da se plati. Zbog toga, apeluje na građane da dug koji stoji na obaveštenju ne plaćaju i da podnesu prigovor u Kancelariji, koja je već pripremila tekst.

Zaštitnik građana poručuje i da se levi deo instrukcije za plaćanje, a koji se odnosi na april-decembar 2018. godine plati, i naglašava, da ukoliko su rešenja ispravna, zatezna kamata se neće plaćati.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Lopovi

 2. gligorije kaže:

  legalna kradja

 3. bac Vranje kaže:

  Za zasto doticni gospodin ne kaze tim gradjanima da imaju isto toliko pravo da ukoliko su na vreme izmirili obaveze, tuze poreske organe zbog pokusaja prevare, neosnovanog bogacenje i ucene, da se jednom drzava nauci dane pljacka gradjane. Jer ovo je lopovski posao,lopovske drzave. Jer ako je on stvarno zastitnik gradjana onda bi tome trebalo stati na put vec jednom da se prekine ovaj lopovlok drzave i zastiti gradjane od ovog lopovluka!!!

 4. Adrijana kaže:

  Lopurde

 5. Sta sad? kaže:

  Nista nece biti i da ima 70 000 zalbi.

 6. momi kaže:

  Šta se bunite!Ako ste lojalni građani treba sve to da platite.Pa zar ne vidite da državi treba novaca za rat na Kosovu da se povrati celovitost zemlje?

 7. Pajo kaže:

  Ma glupo mi je i da kenjam o ovome!Kod nas svako nezadovoljstvo tri dana traje pa se posle povinujemo i platimo i idemo dalje! Bedak!

OSTAVITE KOMENTAR