Vojvodina traži četiri „ruska voza“

Vlada Vojvodine zatražila je od preduzeća da iz kontingenta novih garnitura vozova iz Rusije obezbedi četiri garniture za železnički saobraćaj u Vojvodini.

 

Dve garniture bi saobraćale na relacijama Novi Sad-Odžaci-Bogojevo-Sombor, a po jedna na relacijama Sombor-Subotica-Horgoš i Ruma-Šabac.

 

Revitalizacija železničkog saobraćaja treba da dovede do višestrukog povećanje broja putnika i oživljavanje ruralnih područja kroz koje prolaze navedene pruge“, navodi se u saopštenju sa sednice pokrajinske vlade.

 

Na sednici je usvojen i Program decentralizovane saradnje „Eurostart“ izmedju Vojvodine i italijanske regije Frulija Venecija Đulija. Dve pokrajine sarađuju od 2003. godine, a zajednički program „Eurostart“ izražen je u nameri da se promoviše dostupnost pretpristupnih fondova Evropske unije i nacionalnih i medjunarodnih fondova za lokalni razvoj.

 

Za realizaciju programa italijanska strana obezbediće sredstva u iznosu od 150 hiljada evra, a pokrajina Vojvodina 3,6 miliona dinara, piše u saopštenju.

 

BetaKOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Nema šanse 🙁

OSTAVITE KOMENTAR