Vozač autobusa zaspao za volanom?

Još nije poznat uzrok stravične saobraćajne nesreće koja se desila u subotu na auto-putu E75 između Bačke Topole i Subotice, kada je autobus iz Poljske „Beatur trans travela“ udario u vozila saobraćajne policije.

 

Kako pišu Večernje novosti, prema nezvaničnim informacijama, vozač autobusa koji je prevozio turiste iz Bugarske ka Poljskoj zaspao je za volanom i trgla ga je tek vriska putnika koji su primetili da ide direktno na policijska vozila.

 

Da se reaguje, bilo je već kasno. Brzina je bila znatno veća od propisane, a dalja istraga će utvrditi da li su u tačno određeno vreme pravljene pauze i da li su se vozači po propisima smenjivali za volanom. Vozaču je određen pritvor.

– Sve se odigralo u nekoliko sekundi, tek što se završio uviđaj prethodne nesreće, koja je prošla bez ozbiljnijih posledica, i kada su policijska vozila krenula ka Subotici, na „pežo“ je ogromnom brzinom naleteo autobus i odgurnuo ga ka kombiju – kaže jedan od očevidaca.

 

– Auto je bio smrskan, a kombi prepolovljen. Vozač je pao u nesvest čim je izašao iz autobusa, a pozlilo je i nekolicini putnika. Ovo je velika tragedija, ali je mogla biti još veća jer se tu nalazilo još policije, a i autobus je bio pun putnika.

 

NovostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR