Vratimo Suboticu biciklistima

U sklopu projekta “VRATIMO SUBOTICU BICIKLISTIMA“ koji realizuju JKP “Parking” i Grad Subotica, u subotu 28.aprila 2012.godine, sa početkom u 10 časova, kod Plave fontane biće održana promocija „SU bike“ sistema za rentiranje gradskih bicikala.

Jednosatna vožnja gradskim biciklima, koji će već polovinom maja moći da se koriste unutar organizovane mreže rentiranja gradskih bicikala „SU BIKE“, stajaće 20 dinara, dok će celodnevno iznajmljivanje bicikla koštati 100 dinara. Sav prihod ići će u humanitarne svrhe, za doniranje đačkih užina. Da bi koristili usluge SU BIKE sistema, korisnici će morati da se, uz ličnu kartu, registruju na licu mesta. Registracija podrazumeva izradu čip kartice, u iznosu od 500 dinara, što predstavlja jednokratni trošak za korisnika i neograničenog je trajanja.

.

Subotičanima će, po završetku projekta u kome je za početak postavljena prva stanica – kod Otvorenog univerziteta, biti na raspolaganju 56 gradskih bicikala, a sve biciklističke stanice će biti pod video nadzorom, uz postojanje bezbednosnih sistema koji će štititi bicikle od eventualnih krađa.

.

SU BIKE projekat biće podeljen u nekoliko faza a prva faza realizuje se u toku 2012.godine i cilj je da se urede 4 stanice za bicikle na nekoliko lokacija u gradu, i to kod Otvorenog univerziteta, u Dudovoj šumi, na Prozivci i na Paliću. Građani će moći na bilo kojoj od ovih lokacija da iznajme bicikl i da ga, po završenoj vožnji, vrate na neku od ovih lokacija.

.

Realizacijom projekta ‘SU BIKESubotica postaje drugi grad u Srbiji,posle Novog Sada, u kome će funkcionisati sistem za rentiranje gradskih bicikala.KOMENTARI

 1. Biciklist kaže:

  Bravo!!!
  Ostala su nam još dva zadatka: edukovati bicikliste i napraviti još biciklističkih staza.

 2. Double P kaže:

  Bilo bi lepo da se u osnovne skole uvede obavezan ispit iz poznavanja pravila u saobracaju. Jako puno biciklista ne zna pravila i dovode sebe i ostale ucesnike u saobracaju u opasne situacije.

 3. amacak kaže:

  Biciklist:

  Bravo!!!

  Ostala su nam još dva zadatka: edukovati bicikliste i napraviti još biciklističkih staza.

  Prvo popraviti postojeće. Ko se vozi stazama pored segedinskog puta zna o čemu pišem.

 4. darko kaže:

  Majke ti, ko je kliknuo dislike …

 5. emanuel kaže:

  samo popravite postojece staze .. i izgradite nove na palicu i super 🙂

 6. pajo kaže:

  Biciklisticka staza na halaskom putu ocajna! Resite da pred pekarama ducanima vulkanizerima mestu gde predaju mleko Da ne staju kamioni teskasi koji lome staze!! Da ga negaze traktori!Kod grin fuda samo na trotoaru se moze biciklom!Kad je kisa nevide se rupe!Prema Palicu oni slivnci su opasni po zivot!Preko zime ni jedna biciklisticka staza nije bila ociscena a puno ljudi i tada je primorana na biciklu! A sve vise ce i biti a ne iz razonode!

 7. bajs kaže:

  @Double P:  to važi i za vozače motornih vozila, mnogi voze kao da su vozačku dozvolu pokupili ispod drveća u jesen, kad pada lišće!

  @amacak: na žalost ne samo pored segedinskog puta, skoro na svim biciklističkim stazama i tu podržavam @pajo.

 8. Double P kaže:

  bajs:

  Ummm… da. Zapravo to vazi za svakoga ko ucestvuje u saobracaju, ukljucujuci i pesake (!). Ali koga ovde zanimaju pravila i propisi? Sto dosta govori o nama kao narodu. Nije ni cudo sto nam ovako dobro ide…

OSTAVITE KOMENTAR