Za saobraćajnu infrastrukturu u Subotici 20 miliona dinara

Ministarstvo privrede odobrilo je 20 miliona i 150 hiljada dinara za realizaciju dva projekta saobraćajne infrastrukture u Subotici, potvrdio je za RTV narodni poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor.

Odlukom o raspodeli i korišćenju sredstava za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture ministarstvo je odobrilo 20,1 milion dinara za izgradnju kolovoza u Sutjeskoj ulici i izgradnju biciklističke staze na Horgoškom putu.

RTV

Realizacija ovih projekata, po Pastorovim rečima, dogovorena je prilikom njegovog susreta s ministrom Goranom Kneževićem krajem avgusta prošle godine.

Subotica je jedan od gradova iz cele Srbije koji su dobili sredstva na pozivu vrednom više od 1,3 milijardi dinara.

 

RTVKOMENTARI

 1. Bradati Anonimus kaže:

  Znači to tako ide. Navataš ministra privrede u hodniku i onda ti on naredne godine obebezbedi sredstva da asfaltiramo neku ulicu na Zorci.

 2. Rax kaže:

  Ja mislim da zbog ovog trebaglasati za vms.fantastican uspeh za min.8 godina od kada su na vlasti!

 3. delija kaže:

  sta je sa somborskom ulicom?
  najduza i najbliza neasvaltirana ulica gradu koja je u jezivom stanju!?

 4. punisher kaže:

  cak 20 miliona? wow. sa tim parama nece nista uraditi. zna se dobro, 75% ide lokalnim hijenama a od ostalog ce malo asfaltirati. Narocito i labanu treba gradjevinski materijal za palatu, bice to 90%

 5. Posmatrač kaže:

  Godišnje dobijamo po dve ulice, po koju novu naplatnu rampu i koji metar biciklističke staze…. a grad nam propada li propada… evo u moju ulicu skoro više ne mogu da uđem autom (ima asfalt, širi centar), kao da je meteor pao na raskrsnicu…

 6. Pera kaže:

  Da ne spominjemo rupe po glavnim putevima.Na glavnoj raskrsnici.Niko nista ne ferma,nije u budzetu…

 7. Rada P. kaže:

  Pa Ja,i mnogi na mojoj strani,bili bih presretni da se naspe Ul.Nila Amstronga tucanikom.Ulica je prometna,i katastrofalna je.Kad god pitam da li postoji šansa da se reši,odgovor je nema sredstava.Za 4 god.jednom je poslat greder,koji vredi do prve kiše,onda je po starom.Sad ste dobili sredstva,baš me interesuje da li će se nešto uraditi.Znači,ne tražimo da se asfaltira,samo da se naspe tvrdom podlogom,to Vam je manja investicija,a nama,mnogo bih značilo.Inače smo slepo crevo,po pitanju sredjivanja Ulice.Upravo izjavljujem zbog toga,što su sve Ulice pre naše,asvaltirane,i posle naravno,cela Kelebija.

 8. dragan kaže:

  Dragan Prole nadamo se da cemo dobiti vodu gracku i put nam je katastrofa ulica pekarska i nila anstronga to je nasa ulica posto su nam svi obecavali da ce srediti posle glasanja i dobili smo takav put da nemozemo ni peske da idemo od blata sramota

 9. oki kaže:

  I u MZ Peščara ul. Žaki Jožefa je katastrofa, krateri pod vodom dubine i preko 40 cm!!!!

 10. Pravdoljub.. kaže:

  Horgoški put i Sutjeska ulica?- POTREBNO JE. Ajmo sada da vidimo šta je još potrebno?
  -Biciklistička staza od grada do industrijske zone
  -Biciklistička staza na Bajskom putu
  -Biciklistička staza u Tavankutu od centra do šume i spomenika „Nemirna ravnica“
  -Biciklistička staza od centra Bajmoka do graničnog prelaza Bajmok-Bačalmaš
  -Biciklistička staza od Male Bosne do grada i u drugom pravcu do Mišićeva i dalje prema Bajmoku.
  Na navedenim deonicama izrazito je gust biciklistički saobraćaj, zbog nekoliko saobraćajnih nesreća gde su akteri pa i krivci bili biciklisti , dolazilo je do smrtnih ishoda prilikom udesa.
  Ovi putni pravci nisu namenjeni biciklistima i zbog toga treba obezbediti biciklističke staze da ne bi dolazilo do nemilih scena.

 11. Posmatrač kaže:

  Pravoljub,

  Ovim ekstra brzim tempom, možda tamo 2060. 😀

 12. stormwatch kaže:

  20 miliona dinara? WOOOOOOOOOOW….toliko je nasilno svrgnuta i demokratski izabrana vlast u Subotici izdvajala za grad nedeljno pre decenije, no lepo ste birali pa imate sad 20 miliona pre i posle izbora koje vam se predstavljaju kao nesto neverovatno.

  Rada P.

  Nila Armstronga je taka oduvek bila zato sto na mesecu nema asfalta ni tucanika, to je sve radjeno sa smislom, apelirajte prvo da se ime ulice promeni u Pariska ili Briselska, jel sto ulica ima gradskije ime to ce bit vishe urbanizovana, rasturite nesposobnu lokalnu vlast reversibilnom psihologijom!

 13. Pravdoljub.. kaže:

  @POSMATRAČ-Za jedan grad ovo nisu nikakva značajna sredstva da se ne bi moglo uraditi u roku od jedne godine pa i kraće. Ovom gradu nedostaje želje i volje, gradska uprava će odraditi nešto reda radi ali za to postoje i nebrojene nevladine organizacije koje valja da opravdaju svoje postojanje i putem raznih projekata da se izbore za neke od navedenih staza poput one u Bajmoku jer povezuje dve države dok u slučaju Tavankuta već postoji turistička ponuda i to ni malo bezazlena na osnovu koje bi se centar sela morao i trebao povezati sa šumom. Što se tiče staze od grada do industrijske zone i od M.Bosne u oba smera i ka gradu i ka Mišićevu tu se grad mora pozabaviti jer tu su na toj deonici sela i nezaobilazni i mlekari i rekreativci koji se kreću najčešće u krugu-Srbija, Hrvatska, Mađarska. Dok je Bajski put noćna mora vozača koja se mora rešiti.

 14. Rada P. kaže:

  Ma,nebitan je naziv Ulice,nego ko živi u toj Ulici.Da imamo nekog funkcionera koji ima neku nekretninu u toj Ulici,ili blisku osobu dotičnom,još bih i asvaltirali.Da li je urbano ili ne,ne igra ulogu,to se ide po nekim dr.linijama.Hajde bre,ako smo vesla sisali,nismo čamac progutali.

 15. Rada P. kaže:

  Pošto nisam napomenula u predhodnom komentaru,da dopunim.Vi gospodo,komentarišete da menjamo lokalnu vlast.Pa,šta dobijamo Mi gradjani menjajući vlast?Naravno ništa,samo se promene imena na vlasti,ostalo ostaje isto.U svakom režimu,politika ostaje ista,i radi se tako kako se radi.Znači,promene nam ništa ne znače.Ko je bliže vatri,ogrejaće se,u svakom smislu rečeno.Da li se Ulica nalazi na Mesecu ili Marsu,nebitno.Poenta cele priče,šta ko uradi,u korist gradjana,a nije poenta u promeni vlasti.

 16. Seka persa kaže:

  RADA P-poenta je srce lepo da ti mnogo melješ i mlatiš praznu slamu. SMENA VLASTI neodložno sada i odmah dole SVM koji ulaže u svoja sela sa svojim tatikom kurjačićem. ita si kao onaj gospodin RAX.

 17. Rada P. kaže:

  Ne razumem u suštini,šta je pesnik hteo da kaže?Mlatiti praznu slamu,ništa ne košta.U čemu je priblem?

OSTAVITE KOMENTAR