Za završetak pruge Beograd-Budimpešta oko 950 miliona evra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je u Sofiji sa kineskim partnerima komercijalni ugovor za izgradnju treće deonice brze pruge Beograd-Budimpešta na teritoriji Srbije, od Novog Sada do Subotice, vredan 943 miliona evra.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da je izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta najvažniji i najvredniji infrastrukturni projekat trenutno u Srbiji i regionu.

„Ovaj projekat važan je ne samo za Srbiju, nego i za povezivanje sa regionom i EU, kao i za povezivanje srednje Evrope sa lukom Pirej, u okviru kineske inicijative Jedan pojas, jedan put. Radovi su već započeti na 75 kilometara pruge od Beograda do Novog Sada, gde rade kineske i ruske kompanije. Od danas imamo i ugovor za preostali 108,1 kilometar, na kom bi radovi mogli da počnu u 2019. godini“, rekla je Mihajlovićeva.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Majšanski most dotle će sam od sebe da se poruši s obzirom u kakvom je stanju. Niko o tome ne vodi računa. Već davno su trebali most zatvoriti zbog nesigurnosti i od rušenja jer je vlaga nagrizla sve konstruktivne-željezne delove mosta ,što se i golom okom može da se vidi…Ali nikoga to ne brine.

  2. my way kaže:

    koliko godina će trajati gradnja pruge,a i same stanice kao i najavljeni peroni koji će se praviti kao u Novom Sadu,s obziro daje 021 izjavio da železnica ide u stečaj

OSTAVITE KOMENTAR