Zagađen kanal na Ludašu

Meštani Ludaša decenijama su već zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi kanal na ulazu u naselje, i sada su sve nestrpljiviji zbog novog zagađenja vode.

Kažu da se već događalo da tela životinja plivaju po površini vode u kanalu. Iz kanala na ulazu u naselje širi se nepodnošljiv smrad. Meštani godinama već čekaju da neko reši ovaj problem.

„Pre neki dan voda je bila crvena, sada je bela. Mislim da puštaju neku hemikaliju u kanal, ne znam šta bi drugo moglo da bude“ kaže Peter Guljaš sa Ludaša.

Ovdašnje stanovništvo kaže da je pre nekoliko decenija jezero Ludaš bilo toliko čisto da je moglo da se pliva u njemu.

rtv pannon

„Užasno smrdi, naročito kod mosta na Nosi, gde otvaraju branu. Prolazim tuda, i izdaleka se oseća smrad, jer se voda uzburka. Kada je ne diraju, onda se ne oseća toliko, više kada je pokrenu. Pored toga, jako je gadna, užas. Treba videti šta sve ima u njoj“ kaže Ana Teleki iz Hajdukova.

Rešenje se još uvek čeka, predstavnici sela želeli bi da nađu leka ovom problemu, kaže nam Tibor Aladič, predsednik Skupštine mesne zajednice Ludaš.

„Ovo daje veoma ružnu sliku o selu. Približava nam se dan sela, festival belog luka, i naravno, da niko ne bi želeo da goste dočekujemo kod ovakvog ulaza u selo. Smrad je neizdrživ“ kaže Tibor Aladič.

Za sada nema informacija o tome ko je odgovoran za zagađivanje vode.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. boško kaže:

  ne kapiram kako ne može da se utvrdi gde se uliva to zagađenje?

  ja bih kao laik krenuo obalom rečice od mesta gde se uliva u jezera uzvodno, pa bih u jednom momentu verovatno primetio da se voda „promenila“..

  ili je to previše komplikovano?

  ili… prosto ne postoji volja da se išta uradi…

  a nešto jeste, garant..

 2. Pajo kaže:

  Ajde kao vi iz mz neznate ko to zagadjuje!

 3. punisher kaže:

  pa nek se kaze javno ko to radi pa nek pocisti kanal. Ko da smo jos u 90-tim godinama svi sve znaju ali niko ne sme nista da kaze jer ce biti streljan. Pa dokle vise?! Eno ga onaj skolovani bisnismen posekao drvored na obilaznom i nikom nista. Se rem ti se u celu politiku, u te biznismene, inspekciju i komunalnu policiju. Sluze samo za ukras.
  Videcete za par dana ce neki pametan da izjavi da se ovo desilo zbog velike temperature i da nema zagadjivaca.
  Hrrrrk puuuu

 4. bac Vranje kaže:

  @ punisher
  ih da smeju …a samo pogledajte gde se ulivaju septicke od kuca na obali, gde se uliva precistac na slanom jezeru..

 5. Pravdoljub kaže:

  Komunalci i razno razni zelembaći valja da protresu i kazne zagđivače, potom valja da se očisti bagerima jezero kao što je bio slučaj sa Bajmočkim jezerom, sa kanalima oko Male Bosne, okolo Tavankuta…sve to je očistio DTD bez problema..

 6. Megille kaže:

  A enormni računi što plaćama za ‘ zaštitu čovekove sredine ‘ ??? Halloo …

 7. Pravdoljub kaže:

  „A enormni računi što plaćama za ‘ zaštitu čovekove sredine ‘ ??? Halloo“-od toga neki „pozeleneli“ prave sebi svadbe usput kiteći sve gvožđurijom sa vodozahvata…

OSTAVITE KOMENTAR