Zapišavanje ćoškova i gajbi za hleb

Sneg, hladnoća… u korpama za otpatke svega, pa i hrane. Okrajci tvrdog bureka, nesažvakanog i hladnog ko mrtvac, privlače pse lutalice. U međuvremenu, pošto je raznosač hleba razneo hleb, vredni prodavci su plastične gajbe uredno složili ispred prodavnice poznatog trgovinskog lanca pa nastavili sa radom.

Sve to je obišao vredni ranoranilac seter, vlasništvo nekoga iz centra Tavankuta. Detaljno onjušio i onako gladan  izlizao prazne gajbe od hleba.

Da li proizvođači hleba ove gajbe dezinfikuju, treba li da se pitamo?

Pas nije kriv. Ispred ili u prodavnici treba da bude adekvatan prostor za odlaganje praznih gajbi. Ovako, one se nalaze na terenu koji on obilazi i zapišava a što je zgodno – i oliže.

 KOMENTARI

 1. croat kaže:

  A i vi svasta primetite , ha ha ha, prijatno tavankucani!

 2. Pravdoljub kaže:

  fala ajde

 3. Terra Canis kaže:

  Pas je najboli covekov prijatelj, a sa prijateljem delis i poslednju koru hleba.

 4. Pera kaže:

  Najgore je sto kod Nas nema kulture skupljanja izmeta za svojim kucnim ljubimcima.Vrse nuzde gde stignu i sve ostaje napolju.Kao kada bi svi vraiki nuzde napolju i ostavljali izmet tamo gde jeste.

 5. Zalost.. kaže:

  Kamo lepe srece da su mu ostavili nesto da pojede 🙁 toliko se hrane baca a uvek se moze odloziti neka posuda sa ostacima obroka pored zida da i ti nesrecnici koji nisu nikome nista krivi dobiju pristojan obrok!

 6. Ja kaže:

  A zasto te gajbe stoje napolju? Zasto sanitarna inspekcija ne obavlja svoj posao?

 7. --------------- :-) kaže:

  JA@ Nadam se da će posle ovog teksta gospoda da obrate malo više pažnje na ovakve stvari. I nije ovo slučaj samo ovde nego u mnogo prodavnica u selu i u Gornjem Tavankutu i u Ljutovu. Trgovci samoi treba da su svesni ovoga ne da im sanitarna i mediji na to skreću pažnju. Ukoliko se mediji podrobnije pozabave trgovinama biće još mnogo spektakularnih fotografija. Kao naprimer iz prodavnice u blizini groblja u tavankutu gde pijan ljudi vrše nuždu na dva metra od staze kojom se kreću_đaci, šetači,izletnici, posetioci groblja. Komunalna po tom pitanju ništa nije učinila. ŠALOST. šta da Vama kažam? Ovi psi su presiti nisu oni gladni verujte mi, pa i ova invazija lisica je iz razloga što se naprimer u školi baca mnogo hrane, kontejneri su prepuni hrane dok neki naši sugrađani oboljevaju i umiru od gladi. Svakoga ko baca hranu treba kazniti.

 8. avet kaže:

  A ja mislio da to tamo uz lebac časte sa nekim gratis ćevapčićima, jeste da su bili čudnog ukusa i mirisa, i tvrdi su bili, ali gratis je gratis, šta da se radi, sve treba uzeti što se besplatno nudi.

 9. B. S. kaže:

  Hehe, šta reći osim, to je Tavankut.

 10. Samo istina kaže:

  Prijatno tebi croat,izdajnici najbolje znaju da sve zapisaju i zaseru.

 11. Lele meni s vama kaže:

  Zovite vucica i kolindu da rese problem

 12. Moj dom.. kaže:

  O Tavankutu se barem piše i rešavaju se stvari 🙂 možete da likujete koliko god hoćete. Mi naše stvari rešavamo. ADIOOOOOOOOOOO 🙂 odoh ja na zimovanje u Hrvatsku besplatno o trošku čik pogodite . B.S -ajde dođi za Tavankut lijepo mjesto. Lipi misto, lepo mesto. da vidiš šta još dobijamo uz postojeću infrastrukturu…I ne vređaj nit slučajno jer mi smo manjina. JASNO???

 13. B. S. kaže:

  Mnogo me zabole ćošak za to lipo misto.
  Nije mi usput gdi god da krenem.
  Slipo je crivo i Srbiji i lipoj vašoj/njihovoj.
  Na konferenciji za tisak neki dan Čokolinda nije umela redovno ni da izgovori ime sela koje joj je toliko važno za odnošaje dvi susidne države…
  Pomislio bi čovik da se zizaje, ali je Kišfarkaševa ozbiljna faca ukazivala da su, bar što se njega tiče, te dvi, tri novoasfaltirane ceste uistinu od selendre napravile grad. Hehehehe

 14. Moj dom.. kaže:

  kak krasno pjevušiš-još da je sve Bunjevački bilo bi divnooooooooooo 🙂 ajde idi ća..ne lupetaj ovdje.

 15. B.S. kaže:

  Aha, evo idem, sve trčim u to tvoje ća.
  Ti će mi kažeš gde ću da zezam tavankućane… Hahahahaha

OSTAVITE KOMENTAR