Zaplenjeno 200 kilograma rezanog duvana u Subotici

Intenzivne akcije protiv nelegalnog prometa duvana Poreska uprava Republike Srbije nastavila je intenzivne akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana i duvanskih prerađevina, kao i drugih akciznih Inspektori Poreske policije oduzeli su u opštini Subotica u sredu, 23. septembra 2015. godine 201,25 kilograma rezanog duvana od fizičkog lica.

Protiv odgovornog lica biće podneta krivična prijava nadležnom Tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinjeno krivično delo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda iz člana 176. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

duvan

Tri dana ranije, u nedelju 20. septembra, Poreska policija je u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije u opštini Paraćin od više fizičkih lica oduzela 1.320 kilograma rezanog duvana, čija bi vrednost na tržištu bila oko 2.640.000 dinara. U toj efikasnoj akciji oduzeta su i tri putnička automobila i jedno teretno vozilo sa prikolicom.

 

Protiv četiri lica od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Paraćinu, određena je mera pritvora u trajanju do 30 dana i podnete dve krivične prijave zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

 

BLICKOMENTARI

  1. bane kaže:

    Toj će osobi po kretkom postupku biti izrečena kazna… A raznim Šarićima i njemu sličnima suđenje razvlače do unedogled. A radi se o mnogo većem kriminalu, koji se maltene može porediti sa Al Kaponeom…

  2. stormwatch kaže:

    Spaliti i unistiti prokletinju!

OSTAVITE KOMENTAR