Zastoj na granici

Na više graničnih prelaza između Srbije i Mađarske ne funkcioniše ulazni sistem.

Onaj ko je u mogućnosti neka zaobiđe prelaz Reske – Horgoš 1, koji se nalazi na autoputu, kao i prelaze Reske – Horgoš 2,  kao i prelaze Ašothalom- Bački vinogradi, jer na mađarskoj strani trenutno ne radi računarski sistem. Trenutno se radi na otklanjanju kvara, saopštila je  Granična uprava Glavne policijske kapetanije županije Čongrad. Za sada se još ne zna kada će sistem da proradi, zbog toga, svako ko je u mogućnosti, neka izabere druge granične prelaze. O aktuelnoj situaciji putnici mogu da se informišu na internet stranici police.hu.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Radio ili ne radio sistem svaki put se čeka sve duže i duže na prelazu sa Mađarskom…ako je ponovo tihi štrajk neka se već nose u pm. a nas neka puste da putujemo svako svojim poslom.

 2. Ime kaže:

  Au, nezgodni su ovi računarski sistemi.
  Toliko smo se navikli i pouzdali u sisteme, da kada blokiraju sistemi ili nema struje, čitav život nam staje i ne znamo šta da radimo, samo čekamo da sve ponovo proradi.
  Život nam totalno zavisi od struje.

 3. Anonimni kaže:

  Madjari su preterali….oni i njihov tihi strajk….dosta je….kod njih se ceka na izlazu iz Hu od 30’ do 120’ a kod nasih do sada sam cekao maximalno 9’ na ulazu….

 4. Megille kaže:

  Sengenska granica. Oni su U Eu…ceo sustav se kontrolira iz kontrolnog centra EU-a u Wisbadenu…A spoljnu granicu kontrolira Mađarska država…

 5. Mikica kaže:

  Kod njih nikada ne radi

 6. Lenin kaže:

  @Anonimni „…a kod nasih do sada sam cekao maximalno 9’ na ulazu….“
  Ni 5 minuta ne bi bilo,da revnosni naš carinik ne pregledava pojedina vozila koji mu se čine sumnjivim.Žena mi dobija platu krajem meseca.Odemo u Tompu(discont) i kupimo namirnice od 15k do 20k ft vrednosti,koja su mi sasvim dovoljna da namirim doručak,večeru za ceo mesec,kao i ispomoć u ručku u vidu gotovih jela,kad mi žena radi bez prekida.Prilikom čekanja u redu na izlazu iz Mađarske sam primetio „besni“ karavan sa zatamljenim staklima,koji stajao pri kraju reda za obračunavanje povrata poreza(Afe), a imao otvorena peta vrata,pa sam vidio da je napunjen dupke.Vozač,jedna gospođa a la grandturbofolk pevačica,taman završila divan preko mobilnog,zatvorila zadnja vrata i krene ka našem prelazu.Ja za njom.Naš carinik,koji je taman izlazio iz zgrade samo je probuzario par reči onako preko otvorenog prozora na vozilu Lepe BrenCece,i pokaže prstima:Go on!Stignem ja na red.Dignem vrata gepeka na stojki,a simpatični carinik me pita kroz zube,onako cinični podrugljivo:“Vučeš robu za druge,a?“I pregleda nam vozilo detaljno,ispod sedišta,čak i ostavi za rukavice!?Dobro što nije tražio da dignem haubu motora,jer sam tamo sakrio jedan šajt 😀 u rezervni točak.Koji kuronjonja!A štelu radi samo onako.Konkurenciju bi da uništi,zato što nema hasne od njih.Al se kod mene zafrko, morao se đaba saginjati,jer je majmun umislio da sam mazga kojeg drugog švercera,sa kojim nema ugovor. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR