Zatvoriće se Bajnatska !

Što se tiče vodovodne mreže, izvođač radova je završio povez istočnog magistralnog vodovoda u ulici Otmara Majera na potezu od Mačvanske do ulice Dušana Krnjajskog, a s obzirom da su bakteriološke i hemijske analize na novoizgrađenom vodu pokazale dobre rezultate, u narednih nekoliko dana radiće se prespajanje priključaka bočnih ulica – svih koje izlaze na ulicu Otmara Majera.

„Deonica je takođe završena od ulice Otmara Majera do Sergeja Jesenjina, taj vod je praktično urađen do onog voda koji je položen već ranije kada je rađena rekonstrukcija kolovoza ispred Bolnice. Izvođač je prema tome produžio treću fazu u ulici Izvorskoj i Pazinskoj i tu se sada trenutno radi, a plan je da ovde posao bude gotov negde do 15.  marta. S druge, istočne strane, jedna ekipa je počela sa izgradnjom magistralnog vodovoda u Lošinjskoj ulici prema Balkanskoj i tu je izvođač izvršio polaganje cevovoda u ulici Đorđa Natoševića do Javnih skladišta. Obavljeno je i podbušivanje železničke pruge“, kaže Goran Mijatović, rukovodilac na realizaciji Projekta za unapređenje vodnih sistema grada.

bajnatska

Novo iskušenje za graditelje, međutim, predstoji zatvaranjem Bajnatske ulice, kojom se takođe odvija tranzitni teretni saobraćaj u značajnom obimu, pa predstoji preusmeravanje vozila i borba sa vremenom da taj prekid što kraće potraje.

„Obratili smo se Ministarstvu za saobraćaj i građevinu sa svom potrebnom dokumentacijom i očekujemo rešenje za zatvaranje Bajnatske ulice i za paralelno vođenje magistralnog vodovoda na Senćanskom putu od ulice Lošinjske do Bajnatske. Ovi radovi trebalo bi da počnu u martu, i nadamo se da ćemo saglasnost Ministarstva dobiti između 1. i 15. marta. Nakon toga kada se zatvori Bajnatska ulica tranzit će se preusmeravati Senćanskim putem i ulicom Maksima Gorkog, dok se radovi ne završe“ , kaže Goran Mijatović

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. boki kaže:

    zar u ovom gradu nema saobraćajnog inspektora ili već nekog x koji je dovoljno pametan da predloži da se saobraćaj iz pravca Kelebije kod vatrogasaca preusmeri na Beogradski put i pravo na Y krak kod Bikova.čemu služe svi oni što sede za državnim jaslama, i još nam se smeju što se vrtimo u gradu ko na ringišpilu

OSTAVITE KOMENTAR