Zavičajni festival sporta

U okviru manifestacije „Zavičajni dani“,  na trgu u centru grada, održan je 2. Zavičajni festival sporta. Devet klubova iz Subotice, predstavilo je svim zainteresovanima, a pre svega najmlađima, svoje aktivnosti kako bi lakše odlučili kojim sportom  žele da se bave.

Prema rečima organizatora, cilj Festivala je promocija sporta i zdravog života kao i animiranje građana svih uzrasta da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti.

Osim u prezentacijama klupskih aktivnosti, najmlađi su učestvovali i u zajedničkom treningu, a mogli su i da se okušaju na poligonu spretnosti.

Iz PK „Spartak Prozivka“ navode da imaju programe namenjene takmičarima i rekreativcima, a buduće plivače savetuju da sa treninzima mogu početi već između pete i šeste godine života.

Iz Džudo kluba „Spartak“ ističu da, iako džudo na prvi pogled izgleda kao grub sport, njime mogu da se bave i dečaci i devojčice svih uzrasta.

Svim mališanima koji su učestvovali u zajedničkom treningu, uručene su diplome i medalje kao motiv  da nastave da se bave sportskim aktivnostima.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Kici kaže:

  A zavicajni dani korupcije? Laganja? Nepotizma? To nista??? Pa zasto, tu ste najaci!

 2. croat kaže:

  Ovo je neka zaj….a?!?! Sta rade bacaju imaginarni kamen s ramena posto kod nas nema kamenja? Sta je sledece zavicajno razvlacenje jedne zice, pardon muzicki dani??

 3. Pitanje kaže:

  Dočekasmo mi Vojvođani subotički da nam zavičajci pričaju o borilačkim sportovima jer mi prije njih nismo znali da Judo i Karate mogu da treniraju i devojčice i dečaci. Moja ćerka je godinama trenirala Karate, i sad šta?

 4. Fox kaže:

  Igraj Boro lepi Boro

 5. djordje kaže:

  E ovaj karatista je kriv za sve srpske podele u gradu. Oslovljavao je Gradonacelnika sa brate sve dok ovaj jednom nije rekao izvini ovog puta ne mogu da ti pomognem. A onda je vodjen licnim interesom poceo da podbunjuje srpski narod po Subotici i po srpskim udruzenjima. On je glavna prepreka srpskom jedinstvu u gradu.

OSTAVITE KOMENTAR